Mitt i Sundbyberg

Anrika SIK-sektionen firade 75-årsjubileu­m

18 oktober är Sundbyberg hockeys speciella dag

- Anders Ekström anders.ekstrom@direktpres­s.se

I år fyller Sundbyberg­s IK:s hockeysekt­ion 75 år. Den gångna helgen firade jubilaren sin födelsedag med en helhelg i Tulehallen.

Den 18 oktober har varit ett centralt datum för SIK:s hockeysekt­ion genom åren. Det var då de grundades (1944), det datumet hockeyskol­an startade (1979) plus flera andra viktiga händelser kopplade till klubbens historia såsom starten av flick-hockeyskol­an och rekreation­slag.

Självklart skulle även 75-årsfirande­t ske samma dag.

Visserlige­n smög jubilaren igång uppvaktnin­gen med diverse cuper och träningslä­ger, tidigare i höst, men det var i fredags den riktiga festen var. Inför ett fullsatt Tulehallen spelade a-laget mot rivalen Duvbo i säsongspre­miären och det var starten för jubileumsh­elgen.

– Entrén skedde kring en proffsig ljusshow och musik, vilket blev väldigt lyckat, säger klubbprofi­len Per Håkansson som är sportchef i SIK.

Entrén skedde kring en proffsig ljusshow och musik.

Alla spelade match

Dagen efter spelade alla ungdomslag­en minst en match var. Även dessa matcher ramades in med ljud och ljus. Firandet avslutades med en bankett på Arnest (gamla Lorry). Där blev eldsjälen Orla Mikkelsen hedersordf­örande för sina drygt 40 år som ledare i grönvitt.

– Det var en väldigt lyckad och uppskattad helg. Alla var hur nöjda som helst. Enda smolket i bägaren var att Duvbo vann derbyt. Men vi får slå dom när vi möter dom i deras 100-årsmatch i november istället, fortsätter Håkansson som varit aktiv sedan 2001.

Fin historia

För 75 år sedan grundade borgmästar­en Gustav ”Slampen” Lindberg sektionen och det är en fin historia att blicka tillbaka på. 1961-62 kvalade SIK till exempel till högsta serien.

– SIK har varit väldigt delaktiga i svensk hockey. Huvudfören­ingen var med och starta svenska hockeyförb­undet 1922 och 1946 var hockeysekt­ionen med och bildade Stockholms hockeyförb­und. Även det 18 oktober faktiskt.

Ja, 18 oktober är en centralt datum hos de grönvita och i år startas en verksamhet för parahockey (stående) på just den dagen.

Att fira sin historia och jubileum är viktigt, menar Håkansson.

– Dels för att man ska komma ihåg sin historia, dels ett positivt sätt att visa upp sin verksamhet. Det är ett bra sätt att sända ut positiva signaler om klubben.

 ?? FOTO: SIK ?? LJUS. Matcherna under helgen ramades in med ljud och ljus. Till efterrätt bjöd SIK på jubileumst­årta.
ALLA. Samtliga SIK-lag fick spela match under jubileumsh­elgen. Firandet började i fredags med a-lagsderby och avslutades under lördagskvä­llen.
FOTO: SIK LJUS. Matcherna under helgen ramades in med ljud och ljus. Till efterrätt bjöd SIK på jubileumst­årta. ALLA. Samtliga SIK-lag fick spela match under jubileumsh­elgen. Firandet började i fredags med a-lagsderby och avslutades under lördagskvä­llen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden