Mitt i Sundbyberg

Det här är Stefan

- Namn: Ålder: Trogen fan till HIK Bandy: Bästa minnen: Stefan Thorén har inte missat en enda Anton Kyhlbäck

Stefan Thorén. 48 år.

Sedan slutet av 70-talet. Kvalet mot Kalix när det blev publikreko­rd på Vallen. ”Och ett minne till som sticker ut. Förra säsongen när vi spelade mot Nora och var sex personer från klacken som följde med och sov över. Det var väldigt trevligt”

av Helenelund­s IK Bandys senaste 59 matcher. För ett par veckor sedan följde han med laget under en träningscu­p i Rättvik.

– Vi var tre stycken från klacken och tog in på hotell under två nätter för att följa träningsma­tcherna, säger han och fortsätter:

– Många följer de stora lagen, som AIK. Det blir lite unikt att följa ett mindre lag.

Supporterl­ivet började i slutet på 70-talet som tonåring.

Hans pappa tog med honom till Vallen. Där kom Stefan att spela fotboll, och följa HIK–lagen inbitet. Fotbollsla­gen i Sollentuna kom sedan att slås ihop till ett lag, Sollentuna FK. Bara bandyn finns i dag kvar i HIK.

– Ibland går jag på andra matcher, men nu är det bara bandy som jag följer till 100 procent, säger Stefan.

HIK Bandy har en klack, ”The Lundeners”, bestående av ett tiotal personer.

Namnet anspelar på Helenelund och klacken har en egen sång.

– Det finns en visa som går ”Maybe it’s because I’m a Londoner”, men istället sjunger vi ”Lundeners”. Det sjunger vi efter varje mål som HIK gör. Det kan bli 15 gånger på en match.

Vad ser du fram emot inför säsongen som börjar?

– Annandag jul är som bandyns nationalda­g, då spelar vi en hemmamatch mot Spånga på Vallen. Vi har spelat borta flera gånger under annandag jul, men ska nu äntligen spela hemma. Det brukar alltid bli mycket folk. Sedan ser jag fram emot matchen på nyårsafton i Gustavsber­g.

 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? ●
●
●
●
PÅ VALLEN. Förutom HIK Bandys hemmamatch på Vallen på annandag jul ser Stefan Thorén fram emot bortamatch­en på nyårsafton i Gustavsber­g.
FOTO: ANDERS EKSTRÖM ● ● ● ● PÅ VALLEN. Förutom HIK Bandys hemmamatch på Vallen på annandag jul ser Stefan Thorén fram emot bortamatch­en på nyårsafton i Gustavsber­g.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden