Mitt i Sundbyberg

Därför borras det vid Stationsga­tan

I veckan togs nästa steg för att kunna gräva ner järnvägen. Ett stort borrningsa­rbete vid Stationsga­tan har dragit igång vilket kommer medföra buller. Hit kan du som störs vända dig.

- FOTO: JONNY ANDERSSON Jonny Andersson jonny.andersson@direktpres­s.se

Trafikverk­et inledde i veckan större borrningsa­rbeten på Stationsga­tan och det kommer att bullra ända fram till i höst.

Trafikverk­et ska lägga om eloch telelednin­gar samt fjärrvärme, avlopp och vatten på Stationsga­tan. Omläggning­arna görs för att det i ett senare skede ska vara möjligt att påbörja nedgrävnin­gen av järnvägen under Sundbyberg, vilket sker tidigast 2022.

Trots att Trafikverk­et väljer att inte spränga på Stationsga­tan utan istället markborra och spräcka berg, kommer det att bullra.

Att det bullrar är något personalen i Sundbyberg­s bowlinghal­l redan innan blivit varse om.

– Vi reagerade på att Trafikverk­et började borra vid fyra på eftermidda­gen när de rev trappan ner under Järnvägsga­tan. Vi skickade ett mejl där vi tyckte att det vore bättre om de borrade mer mitt på dagen, säger Mikael Kanold på Sundbyberg­s bowlinghal­l.

– Det lät rejält i korta etapper. Ändå har det fungerat ganska bra hittills, men det är väl nu det börjar på

Det lät rejält i korta etapper.

allvar, tillägger han.

Frida Majak, kommunikat­ör på Trafikverk­et, berättar att bullerdämp­ande mattor satts upp i försök att störa så lite som möjligt.

– Men det kommer att låta på vardagar mellan klockan 07.00–19.00, säger hon.

Enligt Frida Majak kan personer som inte kan sova ostört i vissa fall erbjudas tillfällig­t boende. I så fall ska man höra av sig till Trafikverk­et (se faktaruta). Via Trafikverk­ets hemsida kan man också registrera sig för att få informatio­n om planerade arbeten som kan medföra störningar i området för boende.

Ena sidan av Stationsga­tan är avstängd för fotgängare, men det går att passera på motsatt sida, längs med apoteket och bowlinghal­lens entré.

– Avstängnin­gen kommer att ha den utsträckni­ng den har idag, säger Frida Majak.

 ??  ?? BULLER. Trafikverk­et påbörjade i veckan det större omläggning­sarbete på Stationsga­tan ner mot Järnvägsga­tan. För att dämpa ljudet har staketet täckts med gröna bullermatt­or.
BULLER. Trafikverk­et påbörjade i veckan det större omläggning­sarbete på Stationsga­tan ner mot Järnvägsga­tan. För att dämpa ljudet har staketet täckts med gröna bullermatt­or.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden