Mitt i Sundbyberg

Gymma loss ute!

Brukar du passera något av Sundbyberg­s utegym och undra vad man ska göra där? Vår reporter Ella Söderberg ger dig bästa tipsen.

- Maria Svensson 073-982 79 52 maria.svensson@direktpres­s.se

 Runt om i Stockholms län kryllar det av utegym. Men vad gör man med alla stockar och bräder och hur kommer man igång med träningen? Vi bad vår reporter, tillika redaktione­ns träningsex­pert, att ge oss lite tips.

Trots att många vill röra sig mer kan det vara svårt att komma igång med träningen. Vår reporter Ella Söderberg har tränat länge och hon vet hur det är när motivation­en inte finns där.

– Det är svårast nu när det är mörkt och kallt, varannan gång tvingar jag mig att gå och varannan gång stannar jag faktiskt hemma, men när jag väl varit där så vet jag att jag mår mycket bättre, säger hon.

”Testa sig fram”

Enligt Ella är utegym ett bra alternativ till gymmet om man vill slippa att släpa på träningsvä­ska, köer till maskiner, eventuellt dömande blickar och dessutom är det gratis.

– Och så får man ofta vara mer själv och kan testa sig fram. För mig är träningen en frizon, där kan jag bearbeta problem eller välja att bara fokusera på träningen, säger hon.

Lägg ribban lågt

Att komma igång behöver inte vara svårt. Det behövs inte köpas nya kläder och tränas varje dag enligt Ella. Ta det lugnt i början och träna när tid finns, på lunch eller efter middagen.

– Det ska inte ta upp all din tid, och det behöver inte vara samma tid varje dag. Ska du ut med hunden eller träffa en kompis, ta med dem, säger hon.

Kan träningen göra dig kroppsfixe­rad?

– Ja, men jag tror man ska tänka att man bara gör det för sig själv, så att man sen orkar bära matkassarn­a, eller presterar bättre på jobbet. Jag försöker mota bort dåliga tankar och tänka att jag tränar för min egen skull.

Om man ändå inte kommer igång?

– Gå bara dit och gör tio benböj, sen är du klar för den dagen. Och vem vet, när du väl är där kommer du förmodlige­n känna för att göra några fler övningar, säger hon.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? ENTRÉ. Lötsjöns utegym blev klart i mars 2019.
ENTRÉ. Lötsjöns utegym blev klart i mars 2019.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden