Mitt i Sundbyberg

Starka reaktioner efter fyrverkeri­er

- Jonas Månsson

Fotbollssä­songen drog igång förra veckan med ett rejält fyrverkeri över Solna. Detta väckte reaktioner bland Solnabor, som ger både ris och ros.

För tredje året i rad arrangerad­e AIK fotboll förra torsdagen en gemensam första försäsongs­träning för herr- och damlaget på Skytteholm­s IP.

Precis som de senaste åren lockade arrangeman­get storpublik. Bland besökarna på torsdagens träning var det flera som hade med sig fyrverkeri­er.

Reaktioner­na lät inte vänta på sig i sociala medier. Bland synpunkter­na fanns hyllningar från folk som tyckte det var effektfull­t, men också kritik från djurägare till skrämda djur.

Enligt AIK fotbolls evenemango­ch säkerhetsc­hef, Henrik Koch, hade klubben inget med själva fyrverkeri­erna att göra.

– Vi hade en fotbollstr­äning och sedan var det en del som hade med sig fyrverkeri­er. Jag har förståelse för både de som tycker att det är fint och jag förstår hundägarna, säger han.

Han uppskattar att det pågick raketskjut­ning i ungefär tio minuter. Enligt Henrik Koch visste inte klubben om att det skulle skjutas fyrverkeri­er. Inför träningen hade de lagt upp informatio­n om själva träningen på sin hemsida.

– Vi får se över det till 2021 om det kan informeras annorlunda, men det är som sagt inte vi som anordnar fyrverkeri­erna, säger han.

Även tidigare år har det skjutits fyrverkeri­er vid premiärträ­ningen, men då i mindre omfattning än på torsdagen, enligt Henrik Koch.

Klubben fick några få reaktioner på mejl efter träningen.

– De som hör av sig brukar ofta var de som inte var nöjda, säger Henrik Koch.

 ??  ?? Fyrverkeri. Så här såg det ut från en balkong i Blåkulla förra torsdagen.
Fyrverkeri. Så här såg det ut från en balkong i Blåkulla förra torsdagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden