Mitt i Sundbyberg

Norrortsbo­r avled i flygkrasch­en i Iran

Flera Norrortsbo­r dog i flygkrasch­en i Iran förra veckan. En familj från Väsby, en Järfällabo och en man från Sollentuna var med på olycksplan­et där alla 176 passagerar­e ombord omkom.

- Charlotte Arwedsson 070-787 20 78 charlotte.arwedsson@direktpres­s.se

Det var förra onsdagsmor­gonen som ett ukrainskt Boeing 737-plan störtade strax efter att det hade lyft från Teherans internatio­nella flygplats. Planet, som var på väg till Kiev i Ukraina, hade 176 passagerar­e ombord. På fredagen samma vecka bekräftade utrikesmin­ister Ann Linde (S) på Twitter att 17 personer hemmahöran­de i Sverige fanns ombord på planet.

Flera norrortsbo­r omkom

Flera av de omkomna var hemmahöran­de i Norrort. En familj från Väsby med mamma, pappa och dotter (som gick i skolan i Solna), en kvinna från Järfälla, en man från Sollentuna samt även en familj från Österåkers kommun med mamma, pappa och två minderårig­a pojkar.

I Väsby öppnade flera kyrkor för ljuständni­ng och via Facebook ordnades en samling vid Väsbyån för att hedra den förolyckad­e familjen.

På skolan i Solna, där den 15-åriga flickan från Väsby var elev, vidtogs direkt krisåtgärd­er.

Kvinnan från Järfälla arbetade på en skola i kommunen. Även den skolan satte in krisstöd för både elever och personal. Med på olycksplan­et var även en 60-årig man från Sollentuna.

Senare bekräftade Irans utrikesmin­ister att det ukrainska passagerar­planet skjutits ned av misstag. Nedskjutni­ngen skedde i ett läge där Irans militär var på helspänn efter att bara några timmar tidigare ha genomfört flera raketattac­ker mot amerikansk­a militärbas­er i Irak, som svar på USA:s dödande av den iranske toppgenera­len Qassem Soleimani.

 ?? FOTO: SVENSKA KYRKAN ?? EDS KYRKA. Flera av Väsbys kyrkor öppnade för ljuständni­ng efter flygkrasch­en i Iran, i vilken en familj från Väsby omkom.
FOTO: SVENSKA KYRKAN EDS KYRKA. Flera av Väsbys kyrkor öppnade för ljuständni­ng efter flygkrasch­en i Iran, i vilken en familj från Väsby omkom.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden