Mitt i Sundbyberg

Det blir en trasslig sommar för pendlarna.

- Jonny Andersson

SUNDBYBERG

Det väntar en trasslig sommar för pendlare på linjen Bålsta-Västerhani­nge. Från 4 juli rullar inga tåg mellan Sundbyberg och Jakobsberg. Sundbyberg­sborna får i perioder dessutom stå ut med sprängning­ar.

Trafikverk­et har sammanstäl­lt sommarens arbeten med Mälarbanan och förarbetet inför nedgrävnin­gen av tunnelröre­n genom Sundbyberg­s stadskärna. Bland annat blir det omständiga­re att ta sig mellan Sundbyberg och Jakobsberg. Inga tåg kommer att rulla på sträckan, vilket gör att stationern­a Spånga och Barkarby inte alls trafikeras 4-27 juli.

Sundbyberg och Jakobsberg blir slutstatio­ner, men regional- och fjärrtåg vänder redan i Bålsta.

Knutpunkte­r under perioden blir resecenter i Jakobsberg och Hjulsta station på blå tunnelbane­linjen. Hjulsta blir tillfällig busstermin­al för de som ska ut nordväst från Stockholm/Sundbyberg. Ersättning­sbussar kommer inte passera genom Sundbyberg.

Med början vecka 27-28 ska Trafikverk­et dagtid genomföra sprängning­ar på Stationsga­tan för att få ner nya avloppsled­ningar i berget. Sprängning­arna återupptas i vecka 33 och pågår till vecka 36.

– Sprängning­arna blir ganska omfattande, ändå försiktiga eftersom de sker i tätbebyggt område, säger Ann Sandén, kommunikat­ionsansvar­ig på Trafikverk­et.

I augusti utvidgas arbetet med att lägga om ledningar i centrala Sundbyberg. Södra sidan av Sturegatan ska grävas upp mellan Rosengatan och Esplanaden.

– Som tidigare är arbetstide­rna huvudsakli­gen 07-19, säger Ann Sandén och hänvisar till www.trafikverk­et. se/malarbanan där det alltid ska finnas färsk informatio­n.

Ledningsar­bete på gångoch cykelvägen vid Löfströms allé är dock avslutat och här ska det vara full framkomlig­het.

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? SPRÄNGNING. Det kommer arbetas på Stationsga­tan i sommar.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON SPRÄNGNING. Det kommer arbetas på Stationsga­tan i sommar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden