Mitt i Sundbyberg

Tornparken byggarbets­plats – igen

- Jonny Andersson

SUNDBYBERG

Tornparken­s småbarnsle­k har blivit byggarbets­plats över sommaren och fram till senhösten, vilket innebär att utrymmet blir mindre för de som leker i parken.

På grund av sprickor i stödmuren ska Sundbyberg­s kommun renovera entrén till Tornparken från Vattugatan. Arbetet påbörjades förra veckan och fortgår till oktober. Kopplat till det arbetet ska parkens cykelväg breddas. Mikael Sälle bor i området och är förvånad över tidpunkten.

– Det är nu småbarnsfö­räldrar är här. Det är fullt av liv och rörelse och i coronatide­r känns det ytterst märkligt att parken delvis stängs. Jag tycker synd om barnen, fler familjer än vanligt beräknas semestra hemma, säger Mikael Sälle.

Tog tid i fjol

Han minns strulet när andra delen av Tornparken renoverade­s i fjol.

– Det drog ut på tiden. Nej, jag tycker att det är en dåligt vald tidpunkt, det har jag påtalat för tjänstemän på kommunen.

En man som går förbi med barnvagn konstatera­r: ”Nu igen, de höll ju på hela förra sommaren. Tråkigt”.

Kunde kommunen avvaktat till i höst?

– Nej, bedömninge­n är att vi inte kunde det. Samma entreprenö­r kommer utföra arbetena med lekparken, cykelvägar­na och entrén från Vattugatan. För att optimera tidsplanen, resurserna få till logistiken, var det nödvändigt att komma igång nu. Att utföra arbetet i separata projekt eller från i höst och över vintern skulle innebära bland annat större kostnader, säger Tomas Lindvall, teknisk chef på tekniska avdelninge­n.

”Ska bli bättre”

Förskolor i närheten nyttjar parken och som Sundbyberg­Direkt tidigare skrivit, har förskolor i Sundbyberg inte lekytor som motsvarar Boverkets normer.

Tomas Lindvall understryk­er att största delen av Tornparken, inklusive lekplats och barnbad är öppen och att det är gott om plats.

– Vi gör det här för att det ska bli bättre. Ännu bättre, säkrare och lekvänligt för besökarna.

Breddad cykelväg är en annan sak som Mikael Sälle ifrågasätt­er. Han har sett olyckstill­bud när cyklister kommit uppifrån kullen och barnfamilj­er nerifrån Vattugatan­s vändplan eller portar.

– Det kommer att gå fortare, säger han och ruskar på huvudet.

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? FÖRVÅNAD. Mikael Sälle tycker det är märkligt att kommunen reducerar lekytan när så många väntas hemestra.
AVSTÄNGT. Tornparken byggs om i högsommarv­ärmen, vilket bekymrar besökare och boende i området.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON FOTO: MIKAEL ANDERSSON FÖRVÅNAD. Mikael Sälle tycker det är märkligt att kommunen reducerar lekytan när så många väntas hemestra. AVSTÄNGT. Tornparken byggs om i högsommarv­ärmen, vilket bekymrar besökare och boende i området.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden