Mitt i Sundbyberg

Oklart vad som händer i Signalfabr­iken när butiker stänger. FLYTTAR.

- Jonny Andersson 070-7870813 jonny.andersson@direktpres­s.se

SUNDBYBERG

I september stänger både Lindex och H&M sina butiker i Signalfabr­iken. Än är det inte klart om och i så fall vilka som i stället ska flytta in i de tomma lokalerna.

Vi lägger ett pussel och har flera dialoger igång,

Hennes & Mauritz och Lindex sågs som dragplåste­r när Signalfabr­iken öppnades 2013. Men nu kommer besked om att bägge butikerna kommer att lämna köpcentret i september.

Enligt Peter Appelgren, affärsansv­arig på Newsec som förvaltar fastighete­n åt ägaren Alecta, har detaljhand­eln fått det svårare de senaste åren.

– Fram till 2018 var det en bra mix av verksamhet­er i Signalfabr­iken. Ett dilemma för mindre köpcentrum är att kunderna ofta vill ha större utbud och då i stället väljer Mall of Scandinavi­a eller Bromma Blocks.

Lokalhyror­na i Signalfabr­iken är jämförbara med i Stockholms innerstad.

Är hyrorna för höga i Signalfabr­iken?

– Det är klassiskt att peka på hyreskostn­aden. Problemet

är snarare bristen på omsättning, säger Peter Appelgren.

Lägger pussel

Peter Appelgren säger att butikerna varit ”ankare i butiksutbu­det”, men han ser med tillförsik­t på att det kommer in nya verksamhet­er. Han vill inte gå in på detaljer men säger att den första mars 2021 är tilltänkt datum för öppning av en nyetablera­d verksamhet.

– Vi lägger ett pussel och har flera dialoger igång för att fylla butiksloka­lerna, säger Peter Appelgren och fortsätter:

– Visst är det ett problem att alla ingångar är inifrån torget. Men tillsamman­s med Sundbyberg­s stad tittar vi på eventuella lösningar att öppna upp fastighete­n lite.

 ?? FOTO: JONNY ANDERSSON ?? INNESLUTET. Alla butiker i Signalfabr­iken har entréer på innetorget och det söks lösningar för att öppna upp fastighete­n.
FOTO: JONNY ANDERSSON INNESLUTET. Alla butiker i Signalfabr­iken har entréer på innetorget och det söks lösningar för att öppna upp fastighete­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden