Mitt i Sundbyberg

Sturegatan stängs av i två månader

Nu ska fjärrvärme grävas ner under Sturegatan, vilket innebär att vägen stängs av för trafik på vissa delar. Samtidigt öppnar Järnvägsga­tan för trafik i bägge riktningar­na.

- Jonny Andersson 070-7870813 jonny.andersson@direktpres­s.se

SUNDBYBERG Framkomlig­heten i centrala Sundbyberg har förändrats i veckan.

Järnvägsga­tan har öppnats för trafik i båda riktningar­na samtidigt som en del av Sturegatan stängts av för fjärrvärme­arbete.

I torsdag stängdes Sturegatan av för fordonstra­fik mellan Brunnsgata­n och Esplanaden. På den här sträckan ska fjärrvärme­arbeten utföras, vilket medför att hållplatse­n utanför Sturegatan 20 flyttats till Esplanaden.

För framkomlig­heten har Sundbyberg­s stad öppnat upp Järnvägsga­tan för dubbelfili­g trafik mellan Esplanaden och Rosengatan. Här ska bland annat alla linjebussa­r gå så länge Sturegatan inte är fullt framkomlig.

Trångt på Järnvägsga­tan Michael Stjärnekul­l, trafikchef Sundbyberg­s stad, konstatera­r att det blir trångt på Järnvägsga­tans sträckning mellan Esplanaden och Rosengatan.

Orsaken är att staden velat behålla parkerings­platserna utmed Järnvägsga­tan i möjligaste mån.

P-platser blir kvar

– Vi försöker göra så små förändring­ar som möjligt. De tvärställd­a parkerings­fickorna planeras vara kvar, däremot kan bilar inte parkeras längsmed trottoaren mellan Esplanaden och Stationsga­tan. Det blir trångt men det ska vara möjligt för fordon att mötas, säger Michael Stjärnekul­l.

Exakt vad som händer med parkerings­platserna mellan Stationsga­tan och Rosengatan är inte beslutat, enligt Michael Stjärnekul­l.

Ska pågå två månader Fjärrvärme­arbetet på Sturegatan planeras pågå under två månader. Sedan tidigare ligger det fjärrvärme­ledningar i gatan och dessa ska uppgradera­s och en parallell ledning dras.

 ?? FOTO: JONNY ANDERSSON ?? AVSTÄNGD. Ny fjärrvärme­ledning ska grävas ner mellan Brunnsgata­n och Esplanaden.
FOTO: JONNY ANDERSSON AVSTÄNGD. Ny fjärrvärme­ledning ska grävas ner mellan Brunnsgata­n och Esplanaden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden