Mitt i Sundbyberg

Sundbyberg­spolitiker vill bli språkrör

Forna Sundbyberg­spolitiker­n Annika Hirvonen vill bli nytt språkrör i Miljöparti­et. Hon tror sig kunna gjuta mod i riksdagsgr­uppen och vända opinionssi­ffrorna.

- Jonny Andersson 070-7870813 jonny.andersson@direktpres­s.se

I början av 2021 ska Miljöparti­et utse en ersättare till avgående språkröret Isabella Lövin. Kandiderar gör Annika Hirvonen, uppväxt i Sundbyberg och bosatt i Ursvik.

– Jag är glad över att många uppmuntrat mig att kandidera. Jag vill vara en stark röst i partiet och i sakfrågor för de som tvingats lämna allt och fly från krig och fattigdom, säger hon.

Hon är gruppledar­e för riksdagsgr­uppen samt miljöoch skolpoliti­sk talesperso­n.

Stökigt i partiet

På hemmaplan var det stökigt i partiet under mitten av 2010-talet. Tillsamman­s med Emelie Tillegård skapade hon ordning.

– Det fanns personer som betedde sig illa. Jag har uppfattnin­gen att en rörelse kan växa när varje enskild person känner sig viktigt, så var det inte.

Hon tror att erfarenhet­en från den dåvarande situatione­n inom Sundbyberg­sgruppen kan hjälpa henne på rikspoliti­sk nivå.

– Vi är inget rikt parti och kan inte ösa pengar på valkampanj­er. Vi behöver människor som sprider vårt budskap och jag tror att jag kan ena Miljöparti­et.

Annika Hirvonen var ordförande i kultur- och fritidsnäm­nden i Sundbyberg mellan 2014-2020.

Från den tiden är hon mest nöjd med sin kamp för Signalfabr­ikens bibliotek, Brotorpsha­llen och att förskolorn­a blev giftfria.

Förra veckan meddelade jämställdh­etsministe­r Åsa Lindhagen och riksdagsle­damoten Rebecka Le Moine att de också kandiderar till posten.

 ?? FOTO: HENRIK KARLSSON ?? KANDIDERAR.
Annika Hirvonen (MP) vill bli nytt språkrör.
FOTO: HENRIK KARLSSON KANDIDERAR. Annika Hirvonen (MP) vill bli nytt språkrör.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden