Mitt i Sundbyberg

Moa sjunger om kärleken i Hallonberg­en.

- Jonny Andersson

Artisten Moa Piraten har länge velat skriva om Hallonberg­en.

Nu kommer hennes singel som handlar om obesvarad kärlek.

Moa Hamne, med artistnamn­et Moa Piraten, förälskade sig i en kille som bodde i Hallonberg­en.

– Låten grundar sig i min obesvarade kärlek till honom. Texten är väl både komisk, tragisk och handlar om hur lätt det är att glömma bort sin egen självrespe­kt, säger Moa.

Förra veckan blev låten 1:a på P4 Sörmlands lokala musiklista.

Moa Piraten framförde ”Hallonberg­en” live för allra första gången i Allaktivit­etshuset för fem år sedan. Killen hon var kär i var med då och hon minns hur hans kompisar log och skrattar.

– Även om min kärlek inte blev besvarad på det sätt jag önskade har jag fina minnen från Hallonberg­en. Jag arbetade på ett ankomstboe­nde i Rinkeby och cyklade mellan Hallonberg­en och Rinkeby. Sedan hade jag ett fint samarbete med Hallonberg­ens kulturcent­rum.

I texten framkommer även att hon ombeds tänka på att sista tunnelbana­n snart går.

– Hahaha. Inte riktigt det man vill höra när man är förälskad, säger Moa och fortsätter:

– Jag hade långt tidigare en tanke om att göra en låt om Hallonberg­en. Om kontrasten mellan det fina namnet och den grå betongen. Jag gillar verkligen Hallonberg­en, har vänner där och känner mig hemma när jag kommer dit.

Att ”Hallonberg­en” släppts i år beror på att Moa Piraten nu hittat ett bra artistsama­rbete och sedan i oktober 2019 arbetar med sin allra första platta.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: JAVIER ALCANTARA ALBARRAN ?? ETTA. Med sin ”Hallonberg­en” var Moa Piraten förra veckan utmanare på lokala Sörmland Topp 5. Lyssnarna skickade upp den på första plats.
FOTO: JAVIER ALCANTARA ALBARRAN ETTA. Med sin ”Hallonberg­en” var Moa Piraten förra veckan utmanare på lokala Sörmland Topp 5. Lyssnarna skickade upp den på första plats.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden