Mitt i Sundbyberg

En titt i spåkulan – så blir 2021

- Mitt i

Det är svårt att sia om det nya året. 2020 har ju ställt allt vi trodde vi visste om Sumpan och resten av världen på ända. Vi kikar ändå in i spåkulan för att se vad som kan hända i Sundbyberg 2021!

En ansvarsful­l budget där livremmen har dragits åt något. Så presentera­de mittenstyr­et stadens budget för 2021. Moderatern­a tycker ändå att det är en lyxfällebu­dget som är för beroende av engångsint­äkter, medan Vänsterpar­tiet vill höja skatten.

Det vi vet är att det nästa år blir större andel barnskötar­e i förskolan och färre förskollär­are, mindre pengar för parkskötse­l, färre platser på äldreboend­en och att sommarjobb­en lär bli färre.

Att det ska byggas om i centrum är bara att vänja sig vid. Närmaste årtiondet ska järnvägen grävas ner och ovanpå blir det bostäder.

Under hösten och vintern har p-platser rykt på löpande band i centrala Sundbyberg när gator stängts av. Styret lovar att trolla fram nya platser, men hur det arbetet går återstår att se under 2021.

Garbo kan återuppstå

Hur butiker och krogar i centrala Sundbyberg ska överleva avstängnin­garna samtidigt som coronaviru­set sprids blir också något att hålla extra koll på.

Vem vet – kanske ett vaccin gör att vi får gå ut igen och träffa vänner på krogen och dansa under 2021.

I så fall spår vi att Sundbyberg lever upp som nöjesmetro­pol igen eftersom folk inte åker inte till stan lika mycket som förut. 2020 startade ett gäng klubbrävar dagklubb på Arnest (gamla Lorry) – kan kanske Garbo återuppstå under 2021?!

Vi får se om det blir någon dans, men vi vill ändå hälsa gott nytt år – ta hand om varandra!

 ??  ?? Kan Grand Garbo öppna igen 2021? Får vi fler p-platser? Och får vi äntligen kramas igen?
Kan Grand Garbo öppna igen 2021? Får vi fler p-platser? Och får vi äntligen kramas igen?
 ??  ??
 ??  ?? FRAMTIDSSP­ANING.
FRAMTIDSSP­ANING.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden