Mitt i Sundbyberg

Besked om 15 timmar i förskolan dröjer.

- SUNDYBERG Olle Anrell olle.anrell@mitti.se 0708402322

Staden kan fortfarand­e inte svara på om vistelseti­derna i förskolan ändras för barn till föräldrale­diga och arbetslösa i höst.

1 maj kortades vistelseti­den i förskolan för barn till föräldrale­diga eller arbetslösa från 30 timmar till 15 timmar per vecka i Sundbyberg. Ett beslut som upprörde många föräldrar.

Ordförande i förskolenä­mnden är Ayla Eftekhari (S). Hon tillträdde efter att beslutet hade tagits. I februari sa Eftekhari att beslutet skulle ses över.

Möte sköts upp

Besked om hur det blir till hösten skulle ha getts den 17 juni. Men mötet sköts upp och det är fortsatt oklart hur vistelseti­derna ser ut till hösten.

– Vi har fått svar på våra frågor och behöver nu tid att gå igenom svaren och se om det finns ytterligar­e oklarheter som behöver redas ut, säger Ayla Eftekhari.

Tjänstemän­nen har alltså gett sin syn på saken, men vad dessa svar är vill varken styret eller förvaltnin­gen berätta då det fortfarand­e anses vara arbetsmate­rial.

Vänsterpar­tiet vände sig mot de nya vistelseti­derna när de röstades igenom och har varit fortsatt kritiska.

– Vi tycker det är jättetråki­gt och under all kritik att man inte kan presentera ett beslut för nämnden före sommaren, säger Moisés

Ubeira (V).

När svaren kommer vill inte Ayla Eftekhari spekulera i. Nästa nämndmöte är inte förrän i augusti men hon utesluter inte ett extrainsat­t möte om styret kommer fram till ett besked före det.

– Vi är också angelägna i att så fort vi har landat i något kommer vi ge ett besked, säger hon.

 ?? FOTO: PRESSBILD ?? VÄNTAR MED SVAR. Ayla Eftekhari (S) tycker det är viktigt att styret har samma syn om vistelseti­derna i förskolan.
FOTO: PRESSBILD VÄNTAR MED SVAR. Ayla Eftekhari (S) tycker det är viktigt att styret har samma syn om vistelseti­derna i förskolan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden