Mitt i Sundbyberg

Sumpanpar startar förskola i Spanien

NYSTART. Lämnar Sundbyberg för spanska solkusten

- SUNDBYBERG/FUENGIROLA Olle Anrell olle.anrell@mitti.se 0708402322

NYSTART. I många år har Christian och Pilar drömt om att öppna en egen förskola i Spanien. I höst slår de upp portarna.

I många år har Sundbyberg­srektorn Pilar Sanhueza drömt om att öppna en egen förskola i Spanien. Nu gör hon och sambon Christian Burgi slag i saken och öppnar ”Lilla Snigel” i Fuengirola på solkusten.

Pilar Sanhueza och Christian Burgi från Sundbyberg jobbar både med utbildning. Pilar är biträdande rektor för förskolor i Storskogen och Södra Rissne och Christian är kökschef på en skola i Huddinge.

Under många år har paret drömt om att öppna en förskola i Fuengirola mellan Malaga och Marbella på den spanska solkusten där Pilar tidigare hade en lägenhet.

– Jag har varit med och startat flera förskolor i Sundbyberg och tankarna om att någon gång öppna en egen verksamhet har alltid funnits, säger Pilar.

Nära förra året

I fjol var man så till slut på väg att göra slag i sak, men då satte corona stopp för planerna. Men nu blir drömmen äntligen verklig när Pilar och Christian flyttar till Spanien och öppnar förskolan ”Lilla Snigel”.

– Vi kom fram till att det kanske är ännu viktigare att göra det man drömmer om nu och inte vänta eftersom man inte vet hur längre livet varar och hur det blir i framtiden, säger Pilar.

Svenska barn är huvudmålgr­uppen, men alla barn som vill kommer att få gå på förskolan som har plats för upp till 14 barn. Paret har tagit tjänstledi­gt i ett år för att testa hur det går, men målet är att blir kvar betydligt längre.

– Vår dröm är att bosätta oss i Spanien, säger Pilar.

Att öppna en förskola i ett annat land under en pandemi har inte varit lätt för Sundbyberg­sparet, berättar Pilar, trots att hon pratar spanska då hon kommer från Chile.

– Om det är svårt att starta företag i Sverige så är det ännu svårare där. Vi har inte varit på plats hela tiden utan har gjort mycket genom kontakter och kompisar där nere som har hjälpt oss otroligt mycket, säger hon.

Mycket att sakna

I sommar kommer man ha öppet hus och sommarkoll­o för att fylla förskolan med barn. I september startar

”Lilla Snigels” första termin.

Pilar berättar att hon just nu har blandade känslor eftersom hon måste säga hej då till kollegor i Sumpan. Hon fick dessutom precis sitt första barnbarn.

– Det blir många saker att säga hej då till som jag älskar, så det känns lite jobbigt. Samtidigt känns det så spännande och så roligt att jag räknar dagarna. Det är verkligen en blandning av känslor, säger Pilar.

Det kanske är ännu viktigare att göra det man drömmer om nu.

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? DRÖMMARE.
Christian Burgi och Pilar Sanhueza från Sundbyberg förverklig­ar drömmen och öppnar förskola i Spanien.
O Namn: Pilar Sanhueza
O Ålder: 49 år
O Bor: Sundbyberg, Tulegatan
O Yrke: Biträdande rektor i förskolan
FOTO: PRIVAT DRÖMMARE. Christian Burgi och Pilar Sanhueza från Sundbyberg förverklig­ar drömmen och öppnar förskola i Spanien. O Namn: Pilar Sanhueza O Ålder: 49 år O Bor: Sundbyberg, Tulegatan O Yrke: Biträdande rektor i förskolan
 ?? FOTO: PRIVAT ?? SOLIGT. Och så här ser det ut på förskolan i Fuengirola.
FOTO: PRIVAT SOLIGT. Och så här ser det ut på förskolan i Fuengirola.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden