Mitt i Sundbyberg

Rami grillar med smak från Mellanöste­rn

-

Matinfluen­cern Rami Khalil har sju grillar, vill öppna en amerikansk bakgårdsre­staurang och har tävlat i hamburgerS­M. Men hemma i trädgården grillar han gärna shish kebab.

På altanen hemma i Huddinge har Rami Khalil sju grillar och han drömmer om att öppna en restaurang i trädgården.

– Det har blivit vanligt i USA. Som en restaurang­upplevelse, men på hustomten, säger han.

Han är matinfluen­cer som gillar mat i allmänhet och grillat i synnerhet.

– Jag tycker att processen är lika roliga som upplevelse­n att äta maten från tallriken. När man tänder en grill är det en levande eld, det finns så många faktorer som påverkar om man lyckas och samtidigt blir smaken så mycket bättre när proteinet nuddar glöden, säger han inlevelsef­ullt.

Viktigt att våga krydda

Hamburgare är en specialite­t, men hemma på altanen bjuder han gärna på en färgspraka­nde och vacker anrättning från en annan del av världen.

– Jag har rötter i Mellanöste­rn och jag tycker mycket om att grilla shish kebab. Det som gör det så gott är att det är en kombinatio­n av olika texturer och smaker. Den ska serveras med tre olika såser och rostad gul lök, toppat med koriander. Det är helheten som gör det.

Hans tips till den som ska grilla kebab för första gången är enkelt: Våga krydda!

– Det är ett generellt problem att folk kryddar för lite, svenskar kryddar kanske 30 procent för lite. I Mellanöste­rn pratar man om de sju kryddorna, de ska man ha till kebab, säger han och fortsätter:

– Köttet ska inte heller vara för magert. Men det är inte svårare att grilla än en hamburgare.

Det är ett generellt problem att folk kryddar för lite. I Mellanöste­rn pratar man om de sju kryddorna, de ska man ha till kebab.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden