Mitt i Sundbyberg

Besked om förskoleti­der dröjer

- SUNDBYBERG Olle Anrell

Barn som har en föräldrale­dig eller arbetslös förälder får numera gå kortare dagar i förskolan i Sundbyberg. Beslutet upprörde många och skulle ses över – men fortfarand­e har inga nya besked getts.

För tio månader sedan startade Emma Weinstock i Ursvik en namninsaml­ing i protest mot beslutet om kortare vistelseti­der. 727 personer skrev på listan, men Emma har inte fått någon återkoppli­ng från staden sedan i mars då man tackade för hennes engagemang.

– Det verkar inte som att man har brytt sig alls om insamlinge­n, säger Emma Weinstock.

Säger sig ha lyssnat

Förskolenä­mndens ordförande Ayla Eftekhari (S) säger att man har lyssnat på protestern­a och att det var ett av skälen till att beslutet sågs över. Redan i juni skulle beskedet om hösten komma, men beslutet sköts upp eftersom man behövde tid att gå igenom svaren som tjänstemän­nen gett i frågan.

– Vi har gått igenom det underlag som vi har fått och väntar nu på kompletter­ande underlag, säger Ayla Eftekhari.

Bland annat handlar det om statistik på hur vistelseti­derna har påverkat ekonomin och verksamhet­en. Ayla Eftekhari tror att statistike­n kommer i oktober och sedan ska styret ta sig igenom svaren.

Betyder det att vistelseti­derna kommer att gälla åtminstone året ut?

– Ja, det mesta tyder på det.

Kan du säga vad det lutar åt – 15 eller 30 timmar?

– Jag har inget svar på den frågan eftersom diskussion­erna pågår och jag kan inte föregå dessa och gissa vad de landar i.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden