Mitt i Sundbyberg

Misstänkt cykeltjuv påkörd med bil

- SOLNA STRAND Anna Wachenfeld­t

Cykelägare­n medger att han blev ”för arg”, men var inställd på att ta tillbaka sin cykel.

Mannen såg sin stulna cykel – med den misstänkta tjuven på – och blev förbannad. Han åtalas nu för grov misshandel. Det gör även hans kompis, som ska ha kört på cykeltjuve­n med bil. Många blev vittnen till tumultet på Solna strandväg i höstas.

En av de nu åtalade männen blev bestulen på sin cykel, en dyrgrip värd 50 000 kronor, vid sin arbetsplat­s den 28 oktober i fjol.

Han fick skjuts hem i en kompis bil när de plötsligt fick syn på cykeln.

En man körde den på en cykelbana på Solna strandväg.

De stannade bilen och cykelägare­n började jaga den misstänkte tjuven. ”Stoppa cykeltjuve­n!” skrek han, men hann inte ikapp.

Eftersom det var lunchtid blev många vittnen till hur bilen sedan startade i riktning mot den skenande cyklisten, och körde på honom så att han flög in i en buske. Det ska ha orsakat frakturer och skrapsår.

Vittnen gick emellan

Enligt åtalet uppstod därefter tumult. Cykelägare­n kom fram till mannen som nu låg på marken. Han ska då ha sparkat och stampat på hans kropp, med skador som följd. Flera vittnen gick emellan för att få stopp på slagen.

Båda männen åtalas för grov misshandel. De nekar till brott. Mannen som körde bilen hävdar att cyklisten själv orsakat kollisione­n när denne svängde ut på körbanan i sitt försök att fly.

Den andre har i förhör sagt att han blev vansinnig när han såg sin cykel och när den misstänkte tjuven inte stannade. Han säger att han agerade instinktiv­t, han ville ha tillbaka sin cykel, men medger att han blivit för arg. Han hänvisar slagen till självförsv­ar, och säger att han inte velat skada någon.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? ÅTALAS.
FOTO: MOSTPHOTOS ÅTALAS.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden