Mitt i Sundbyberg

Vi unga kräver fritidspla­tser

-

Nyligen togs en

fritidspla­ts för ungdomar bort och gjordes om till ett bibliotek här på Ängskolan. Vi elever ville inte alltid gå hem direkt efter skolan för att det fanns en trygg och skön plats att vara på men nu har ju det förändrats.

Förut kunde vi ta det lugnt på rasterna mellan lektionern­a, chilla vid soffan, spela olika bordsspel och göra flera aktivitete­r lite då och då men det bästa var att vi kunde vara där när som helst även på helgen.

Nu när den inte längre finns trängs alla elever i korridorer­na och det är obekvämt på rasterna för man inte har någonstans att vara. De äldre klagar hela tiden om att ungdomar bara sitter med mobilen hela dagarna men vad annars ska vi göra när det inte finns något annat att göra och ett annat ställe att spendera sin tid på.

Vi ungdomar som är för gamla att leka ute på lekparker med 7-åringar har rätt att i alla fall få en liten plats för oss här i Sumpan, en plats vi kan umgås och vara sociala på eller bara ta en liten paus från livet där hemma.

Om lärare får

plats att ta det lugnt på, personalru­mmet, borde elever också få ha det. Vi har lika mycket rätt som de vuxna men eftersom vi är “barn” så tas vi inte seriöst. Vi har klagat men ingen gör något åt det, det är som att ingen hör och lyssnar på oss, det är som om våra åsikter inte spelar någon roll.

Vissa kan tycka att skolan är en arbetsplat­s och inte behöver en fritidspla­ts men då borde vi lika gärna också ta bort personalru­mmet med gratis kaffe som vi elever måste betala för.

Fritidspla­ts behöver inte bara vi ungdomar utan vuxna också. Vi kräver vår fritidspla­ts, den plats som är som vårt andra hem.

Uttråkad ungdom

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden