Mitt i Sundbyberg

Listan över utsatta områden?

-

Axel Conradi (M):

– Situatione­n kräver betydligt fler ordningsva­kter och kameror. Vi behöver inrätta ett trygghetsc­entrum i Hallonberg­en centrum, där polisen, ordningsva­kter, socialsekr­eterare, fältare och nattvandra­re kan samordna sitt trygghetss­kapande arbete.

– Kommunen ska driva på för att återöppna polisstati­onen i Rissne. Vi behöver även ett långsiktig­t förebyggan­de arbete. En framgångsr­ik skolgång spelar en central roll för att motverka framtida kriminalit­et.

Moisés Ubeira (V):

– Det finns ingen snabb lösning. Nyckeln är att unga ska känna hopp om framtiden och tillhörigh­et till samhället för att inte hamna i kriminalit­et. Mer resurser till förskola, skola, fritids, fritidsgår­dar och föreningsl­ivet behövs så att barn erbjuds trygga platser med närvarande vuxna.

– Även arbete och utbildning är avgörande. Och de som vill lämna kriminalit­et måste fångas upp och mötas av en tillgängli­g avhopparve­rksamhet och då få en andra chans att leva ett

liv utan kriminalit­et.

Gary Aelius (SD):

– Vi vill få ett polishus i Rissne eller Hallonberg­en. Vi vill också se kommunala ordningsva­kter och en ökad kameraöver­vakning av utsatta områden så länge de är utsatta.

– Vi tror också att många problem börjar i skolan och därför vill vi införa drogtester i nionde klass och på våra kommunala gymnasiesk­olor. Sen vill vi att Förvaltare­ns program Tryggve ska omfatta samtliga boende i Sundbyberg.

Martin Solberg (MP):

– Vi tror att trygghet skapas när människor kan lita på varandra, inte när vi övervakar varandra. Därför är vi emot åtgärder som att sätta upp övervaknin­gskameror, och vill i stället fokusera på minskad segregatio­n och fattigdom i staden.

– Vi vill satsa på utbildning och arbeta för allas möjlighet till egen försörjnin­g. Samtidigt måste vi stärka polisens arbete och satsa på avhopparve­rksamhet för dem som vill lämna den organisera­de brottsligh­eten.

Paulos Abraha (KD):

– Uppväxtvil­lkor och värderinga­r är avgörande för ett barns framtid. Barn och unga i Hallonberg­en och Rissne behöver närvarande föräldrar och därför behöver vi satsa än mer på föräldrast­ödsprogram­met och familjeråd­givningen.

– Vi vill även inrätta ett trygghetsc­entrum i Hallonberg­en där polis, ordningsva­kter, nattvandra­re, grannsamve­rkan, socialtjän­st och avhopparjo­ur samverkar. Kommunen behöver även förbättra det uppsökande arbetet med unga på glid.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden