Mitt i Sundbyberg

MÅNGA KÄNNER SIG TRYGGA I SUNDBYBERG - MEN INTE ALLA

-

Sundbyberg­arna känner sig överlag trygga och de har också hopp om framtiden. Men den tryggheten fördelas inte jämnt ŸÛiÀ …i> ÃÌ>`i˜° iÌ w˜˜Ã i˜ segregatio­n här och den kan bara mötas genom statliga åtgärder, kommunalt ansvarstag­ande och starkt deltagande av civilsamhä­llet och enskilda individer.

Sen socialdemo­kraterna vann valet 2018 har mycket insatser gjorts för att öka tryggheten och arbeta för att stadens motto “Sundbyberg växer med dig” ska realiseras. Det är med stolthet staden kan konstatera att hela 93% procent av kommunens invånare tycker att kommunen är en mycket eller ganska bra plats att bo och leva på.

Historiskt har det förekommit en hel del stök i Hallonberg­en och Rissne, och även om det har blivit LiÌÞ`ˆ}Ì LBÌÌÀi w˜˜Ã `iÌ i˜ F˜} väg kvar att gå. Att öka tryggheten och få bort Rissne och Hallonberg­en från polisens lista över utsatta områden är bland det viktigaste vi har att göra. Redan idag kan polisen konstatera att utveckling­en i Rissne och Hallonberg­en går åt rätt håll, men att det är bättre att låta stadsdelar­na stå kvar på listan över utsatta områden längre snarare än att riskera att arbetet görs ogjort genom att för tidigt prioritera ner det brottsföre­byggande arbetet.

Ingen aktör kan på egen hand stävja kriminalit­eten oavsett om det handlar om ett politiskt styre, byggherrar, civilsamhä­llet eller polisen. Alla måste arbeta tillsamman­s för att bygga en trygg och levande stad som växer i takt med sina medborgare. Det gäller också Rissne och Hallonberg­en.

Med en bättre samordning mellan socialtjän­st, skola, BUP, polis, bostadsbol­ag, kultur och fritidssek­torn kan vi fånga upp barn och unga som är i eller riskerar att hamna i kriminalit­et. Ingen ung människa ska bli kriminell.

 ?? ?? Bild: Gustav Gräll, Socialdemo­kraterna
Bild: Gustav Gräll, Socialdemo­kraterna

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden