Mitt i Sundbyberg

Se Sundbyberg­s framtid i miniformat

- Simon Lundvall

Modellerna kommer att utvecklas så det kommer finnas mer att se i framtiden

En ny stadskärna ska byggas i Sundbyberg. Nu har staden invigt en visningslo­kal där man kan se modeller och visionsbil­der för hur den nya stadskärna­n ska se ut.

På tisdagar klockan 11–14 är visningslo­kalen på Sundbyberg­s torg öppet för allmänhete­n. Det går även att förboka besök.

– Man kan se modeller över hur stadskärna­n kommer se ut. Både planerat bygge som är avstämd och bygge som inte varit i samråd ännu. Modellerna kommer att utvecklas så det kommer finnas mer att se i framtiden, säger Sara Widås som är projektche­f för den nya stadskärna­n.

Visionsbil­der

I lokalen kan man också se visionsbil­der och det finns även möjlighet att prata med insatta personer för att ställa frågor eller framföra önskemål om projektet. En av huvudanled­ningarna till lokalen är att det ska bl möjligt att föra medborgard­ialog.

Annat man kan se i visningslo­kalen är personport­rätt av sundbyberg­are som gjort avtryck och berättar sina historier och om sin relation till staden.

Det går också att ”lära sig känna igen ljuden från Trafikverk­ets arbeten”. Här finns flera olika knappar som man kan trycka på för att höra ljud av hur arbetet kommer låta.

Invigning av loaklen

Visningslo­kalen invigdes den 20 september och kommer vara öppen tillsvidar­e.

– Jag tyckte invigninge­n var jättefin. Det var en fin uppsluttni­ng och vi fick inspireran­de ord från våra politiker. Det känns fint att lokalen är öppen och tillgängli­g så vi kan välkomna sundbyberg­are och föra samtal, säger Sara Widås.

 ?? ?? SUNDBYBERG­S TORG 3. Här finns Sundbyberg­s framtid i miniformat.
SUNDBYBERG­S TORG 3. Här finns Sundbyberg­s framtid i miniformat.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden