Mitt i Upplands Väsby

Warriors hade vårkänslor

- Anders Ekström anders.ekstrom@direktpres­s.se

För andra året i rad arrangerad­e Wäsby Warriors en vårfest på Sigmafälte­t. En dag i den amerikansk­a fotbollens tecken och en chans att både visa upp och försöka sprida sporten.

Nere på Sigmafälte­t är dagens andra match i full gång när Vi i Väsby anländer. Tidigare på morgonen möttes Sollentuna Stars och Wäsby Warriors U11-lag varandra, och efter det var det U15:s tur.

Det är en härlig frenesi på det, något blåsiga, gräsfältet bredvid E4:an när träningsma­tchen mellan Arlanda Jets och Wäsby pågår för fullt. Matchen är en del av Wäsby Warriors spring party. En sorts kickoff för sporten och den kommande säsongen.

– Det är andra året vi kör det här och vi försöker göra det till en tradition, säger Aiki Parts, lagledare i U15 och styrelsele­damot. Vi inom vårt nätverk här i Norrort kör en liten turnering och utökar samarbetet med varandra. Ett bra sätt att göra amerikansk fotboll lite mer naturligt. Det är bra reklam för oss och sporten.

”Det är bra reklam för oss och sporten.”

U15-laget ansvarar för arrangeman­get, men får kröna sin insats med att själva spela en match. Träningsma­tcherna är en del av försäsonge­n och Warriors slipar formen inför säsongen som börjar i augusti. Wäsby Warriors har för närvarande tre lag och runt 100 medlemmar. Klubben ser dessutom gärna att flera börjar spela amerikansk fotboll i Väsby.

– Vi tar gärna emot flera, fortsätter Aiki Parts. Det är en sport med plats för alla, stora som små. Som linjemän är det till exempel bra att ha stora och breda spelare och sen ha lite mindre snabbare på kanterna. Alla spelare behövs och vi har även fyra tjejer i laget. Även om det är en tuff sport, kla- rar man med rätt attityd av vad man vill. Det är tufft men med stor respekt mot varandra.

Klubben bedriver sin verksamhet på Sigmafälte­t. Gräsplanen har visserlige­n två relativt nyuppsatta mål men saknar annars alla former av bekvämligh­eter och facilitete­r.

– Vi klagar absolut inte på Sigmafälte­t. Det är en bra plan, men tyvärr kan vi inte få till några facilitete­r eftersom det ska byggas av- och påfarter här. Vi jobbar med att få till en egen plan någonstans i Väsby. Får vi bara mark så löser vi det mesta själva sedan, säger Aiki Parts.

 ??  ??
 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? PRESEASON. Spring partyt är en del försäsonge­n för Wäsby Warriors. Tävlingssä­songen börjar i augusti och håller på till oktober.
FOTO: ANDERS EKSTRÖM PRESEASON. Spring partyt är en del försäsonge­n för Wäsby Warriors. Tävlingssä­songen börjar i augusti och håller på till oktober.
 ??  ?? TRE. Wäsby Warriors har tre olika lag: U11, U13 och U15. Sammanlagt runt 80 spelare.
TRE. Wäsby Warriors har tre olika lag: U11, U13 och U15. Sammanlagt runt 80 spelare.
 ??  ?? Aiki Parts
Aiki Parts

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden