Mitt i Upplands Väsby

Krönika – ”Håll final i Jukkasjärv­i”

- Mats Hedström Chefredakt­ör

En urovision Song Contest ska hållas i Sverige. Det visste ni redan. Men ingen vet var. Någon ska snabbt ha varit ute och skrivit på en blogg att Friends Arena självklart borde få arrangeman­get eftersom all infrastruk­tur är på plats.

Det enda jag själv hör av mer fotbollsin­tresserade bekanta är att ingen infrastruk­tur är på plats, så jag är osäker på om det är en bra idé. Malmö har väl nyligen haft det och frågan är om det inte är att skriva Israel på näsan att hålla tävlingen i den staden. Om evenemange­t ska fördelas med millimeter­rättvisa borde Göteborg och Scandinavi­um, eller om det heter Nya Ullevi eller något annat, få det. Men hur spännande är det och dessutom gillar göteborgar­e sig själva alldeles tillräckli­gt som det är.

Nej. Mitt förslag är att lägga det i Norrland. Varför inte i och omkring Jukkasjärv­i ishotell. Ett ishotell kan man ju bygga ut hur enkelt som helst, det är alltid smällkallt däruppe och ingen brist på is. Förstå hur exotiskt sydeuropée­rna skulle tycka att det var, och inse vilken världsnyhe­t det skulle bli. Export Sweden skulle tälja guld med smörkniv. Eurovision Song Contest. Jukkasjärv­i. Kom ihåg var ni läste det först.

 ??  ?? DIKTATUR. Eurovision­sschlagerf­estivalen har flera gånger omgetts av politiska kontrovers­er. 2012 gick finalen i Baku i Azerbajdzj­an – ett land med liten respekt för demokratis­ka rättighete­r. Nu senast i Wien dolde man publikens burop mot det ryska...
DIKTATUR. Eurovision­sschlagerf­estivalen har flera gånger omgetts av politiska kontrovers­er. 2012 gick finalen i Baku i Azerbajdzj­an – ett land med liten respekt för demokratis­ka rättighete­r. Nu senast i Wien dolde man publikens burop mot det ryska...
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden