Mitt i Upplands Väsby

”Kommunen får betala i slutändan”

- Charlotte Årling

I fjol stred nu nioåriga Madelene Engström och hennes mamma Malin för att Ekebobadet ska öppna igen, och fick med sig 650 personer via Facebook. De tycker inte att argumentet om att badet inte är kommunens ansvar håller.

– Jag vill verkligen att det ska öppna. Så att man kan bada här i stället för att behöva åka bil, buss eller cykla långt till Hasselbade­t, säger Madelene Engström, 9 år.

– Det vore inte bara en vinst för skolor och fritidshem om badet öppnade. Även Smedbyborn­a och närboende skulle få glädje av det, säger mamma Malin Engström.

– Många av dem som bor i Smedby är kvar här på somrarna. Det är knepigt att åka till Kairobadet och det är en bit till Hasselbade­t, säger hon.

Den skadegörel­se och otrygghet som Smedby på senare tid har förknippat­s med, och som har fungerat som en av förklaring­arna till varför badet stängde för ett par år sedan, har varken Malin Engström eller hennes döttrar märkt av.

Men, tillägger hon, Ekebobadet borde kunna ingå som en del i kommunens och polisens projekt Ett tryggare Smedby, vilket talar för att kommunen borde engagera sig. Ekebobadet ägs av Stena fastighete­r, som inte vill driva det. Malin Engström tycker att kommunen borde kliva in och inte fokusera på kostnaden.

– För det är kommunen som kommer att få betala i slutändan. Det här är en aktivitet för ungdomar. Om man aktiverar dem i själva badet så är risken mindre att de kommer att förstöra det. Kommunen borde ta ett ansvar för sina invånare. Jag kan inte känna att det satsas så där jätte-mycket på barn och ungdomar i Väsby, säger hon.

 ??  ?? Vi i Väsby, juni 2014..
Vi i Väsby, juni 2014..

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden