Mitt i Upplands Väsby

Stark vändning gav första segern

-

Bollstanäs är inte längre utan seger i Elitettan. Trots underläge mot Älta IF lyckades BSK vända på steken och ta årets första seger.

– Det känns jättekul och framförall­t väldigt kul för tjejerna, säger Karl Fremdling, huvudträna­re.

Säsongen har börjat tungt för BSK i Elitettan. Innan lördagens hemmamatch hade damlaget bara skrapat ihop en poäng och gjort lika många mål. Men det skulle bli ändring på det. Ett tänt hemmalag förlade spelet på Nackagänge­ts planhalva och kunde med lite flyt tagit ha ledningen både en och två gånger. Bland annat hade lagkaptene­n, tillika anfallaren, Malin ”Mallan” Engdahl två öppna lägen i mitten av den första halvleken. Men 29-åringen lyckades inte få till avsluten. Trots hemmadomin­ans var det mållöst i halvtid. Trots den fina första halvan på matchen, lät BSK gästerna ta över i den andra halvleken. Ett övertag som utmynnade i en straff efter drygt tio minuter. En straff som förvaltade­s väl av bortalaget­s Gabriella Kalkan och 0-1 var ett faktum. Ridå? Nej, hemmakriga­rna repade snabbt mod. Michelle Rojas Flores kunde kvittera ett par minuter senare, och hemmalaget fortsatte pressa på framåt. Och utdelninge­n kom. Efter en fin djupledspa­ssning av juniorland­slagsspela­ren Julia Ekholm blev Josefin Jarstad fälld i straffområ­det. Domaren Lovisa Johansson blåste återigen straff, och den förvaltade­s väl av Josefin Jarstad. Årets första ledning var därmed inprickad. Trots en rejäl slutforcer­ing av gästerna kunde BSK hålla emot och vinna. Slutresult­at blev 2-1 (0-0).

– Det är väldigt viktigt för gruppen efter vår svaga start, säger Karl Fremdling, huvudträna­re.

– Det var en jämn match och jag tycker vi hade ett bra tryck på dem i den första halvleken. Jag är nöjd med den första halvleken spelmässig­t men sedan tappade vi lite till den andra. Vi fick en straff emot oss men det är starkt av oss att kunna vända och vi visar upp en fantastisk karaktär. Vinsten är bra för vår sammanhåll­ning och vi har jobbat hårt för den här vinsten. På lördag väntar seriejumbo­n Lidköpings FK. Dessutom är det damfotboll­ens dag samtidigt på Bollstanäs IP.

– En viktig match, fortsätter Karl Fremdling. Elitettan är en bra serie så det kommer garanterat bli en tuff match. Vi är ödmjuka i det vi gör och hoppas på utdelning och att det samtidigt kommer mycket folk.

Anders Ekström

”Vi har jobbat hårt för den här vinsten.”

 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? FÖRSTA. Trots bara fyra poäng hittills har hemmaspele­t ändå fungerat, tycker huvudträna­ren Karl Fremdling: ”Vi är starka hemma, bara en dålig halvlek hittills”.
FOTO: ANDERS EKSTRÖM FÖRSTA. Trots bara fyra poäng hittills har hemmaspele­t ändå fungerat, tycker huvudträna­ren Karl Fremdling: ”Vi är starka hemma, bara en dålig halvlek hittills”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden