Mitt i Upplands Väsby

Väsby konsthall

- Miriam Lange Bålman

Hopprepet som i sin undervisni­ng har en inriktning mot hållbar utveckling. De följde samma spår när de skapade verk till utställnin­gen. – Vi brukar skapa mycket och jobba med vilka spår vi människor lämnar efter oss i naturen så det kom ganska naturligt hur vi valde att tolka temat ”spår”, säger förskolelä­raren Sandra Labrin.

Mycket av det material som barnen på förskolan Hopprepet jobbade med till utställnin­gen kommer även från återvunnet material och en stor del av verken är skräp som barnen hittat i naturen. Skräp som nu är konst.

– Barnen tar med sig återvinnin­gsmaterial hemifrån och sedan pysslar de med materialet. Det gjorde de till utställnin­gen också, berättar Sandra Labrin.

Från förskolan Hopprepet har omkring 60 barn mellan ett och fem år varit med och bidragit till utställnin­gen. Vissa har bidragit med att skriva insiktsful­la reflektion­er kring människans påverkan på naturen medan andra har samlat skräp som kommit fram efter att snön smält.

– Vi har börjat diskutera mer med barnen vad spår egentligen är. Är det bara de spår vi lämnar när vi går eller lämnar vi människor andra spår i naturen. Vilka spår vill vi lämna efter oss? frågar Sandra Labrin innan hon återgår till att omsorgsful­lt ställa i ordning barnens konstverk inför utställnin­gen.

Är det bara de spår vi lämnar när vi går eller lämnar vi människor andra spår i naturen. Vilka spår vill vi lämna efter oss?

 ?? FOTO: MIRIAM LANGE BÅLMAN ?? förskolan Hopprepet.
FOTO: MIRIAM LANGE BÅLMAN förskolan Hopprepet.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden