Mitt i Upplands Väsby

Skapa ett anpassat kök i annorlunda vrår V

-

i bor på annorlunda ställen än tidigare, och miljöer som trädkojor, postkontor och offentliga toaletter ses idag som möjlighete­r att göra om till bostäder, berättar Marbodal. Hur kök planeras förändras också, de flyttas till nya rum, byggs i nya omgivninga­r, och ofta på mindre ytor. Hur ska man då tänka när man ska skapa ett kök utanför ramarna?

• Tänk på helheten: Ett komplett kök består av många olika delar och att skapa ett harmoniskt kök handlar om att försäkra sig om att de olika delarna passar fint ihop.

• Använd utrymmen på ett smart sätt: Hög takhöjd kan till exempel användas för att skapa extra förvaring med ytterligar­e väggskåp. Lösningar med fler funktioner ger dig också möjlighet att använda en och samma yta för flera ändamål.

• Fundera på hur du använder köket: Tänk igenom hur du faktiskt vill använda ditt kök: laga mat, umgås, baka eller studera, och bestäm vilka inslag du behöver i köket för att kunna göra allt som du vill göra.

• Utnyttja omgivninge­n: Se till att inte bara anpassa utan också utnyttja de unika egenskaper och miljöer som finns i rummet där du bygger ditt kök.

• Ge köket en individuel­l stil: Skapa en unik stil med personliga lösningar och färgval som inspireras av omgivninga­rna och resten av ditt hem.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden