Mitt i Upplands Väsby

Smedby skola läggs ner

-

Om anlednigen till att lägga ned skolan är pga man inte ser att elevantale­t inte är tillräckli­gt framöver när man måste satsa ca 750 000 SEK för att skolan ska reparera de brister den idag har så vill jag gärna se vad elevantale­t är framöver från Lars Valtersson.

Då om inte tidigare så får vi veta hur mycket en elev är värd i denna politikers ögon!

Det här är en stor omställnin­g för alla som har barn i skolan samt för dem som tänkt ha sina barn där nu efter 6 årsverksam­het, Politiker är folkvalda så visa nu folket den beräkning ni baserat beslutet på!

Öppenhet är ett måste!

Bosse Stagman Beslutet tycks ha tagits väldigt snabbt. Är det genomtänkt, eller ett försök att skyffla problemen framför sig eller någon annanstans? I och för sig är det ju inte Valtersson som har skapat Väsbys skolproble­m - den huvudansva­rige heter väl Jan Holmberg - men löser denna nedläggnin­g ett enda problem. Eller skapas fler?

T ex väldiga långa skolvägar för små barn, kapacitet och vilja i de mottagande skolorna och mycket annat.

Jag minns när Smedbyskol­an byggdes i början på 80-talet. Då hette det att detta var framtidens skola, arkitektur­en var specialanp­assad för skolverksa­mhet av modernt slag etc etc. Denna framtid varade bara i 30 år. Vad ska lokalerna användas till nu? Inte någon friskola, väl?

Jörgen Eriksson

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden