Mitt i Upplands Väsby

”Halva klassen började gråta”

- FOTO: CHARLOTTE ÅRLING

På måndagen samlade mentorerna sina elever och berättade nyheten om att Smedby skola inte öppnar igen efter sommarlove­t.

Vi i Väsbys reporter begav sig till Smedby på eftermidda­gen för att höra elevernas och föräldrarn­as reaktioner på chockbeske­det.

I de yngre klasserna började några av barnen gråta, medan stämningen i mellanstad­iet hos vissa gruppering­ar var upprymd och glad.

På Facebook har kommentare­rna varit vitt skilda, alltifrån ”skitskola” till ”tragiskt” och att kommunen ”rycker undan mattan på ungarna”.

SKULLE ÄNDÅ BYTA. Blaze och Natalie går i årskurs 5 och beskriver sin klass som ganska stökig, och elevernas reaktioner som helt annorlunda jämfört med de yngre årskursern­a. De berättar att killarna i klassen blev upprymda och började skrika att de skulle byta till samma klass och hålla ihop gruppen. Både Blaze och Natalie hade redan planerat att byta skola inför nästa år.

– Men jag blev ganska ledsen. Jag kommer att sakna lärarna, mest vår mentor, säger Natalie. Blaze hade inför det här året bytt tillbaka till Smedby efter ett år på en annan skola som hon tycker är ”mycket sämre”. Till sexan är det dock redan bestämt att hon ska byta skola igen, till Kista.

– Men jag har ändå gått här ganska länge, och jag har många minnen härifrån, säger hon.

 ??  ??
 ??  ?? FÖRÄLDRARN­A. Två veckor senare fick representa­nter från föräldrarå­det dela med sig av sin syn på problemet.
FÖRÄLDRARN­A. Två veckor senare fick representa­nter från föräldrarå­det dela med sig av sin syn på problemet.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden