Mitt i Upplands Väsby

”Storskola är 70-talsteknol­ogi”

-

Stämningen var inte på topp efter mötet. Många föräldrar var besvikna och Vi i Väsby pratade med tre av dem.

Fembarnspa­ppan Christer Sundin har tre barn i Smedby skola och två som var på väg in.

– Jag tycker att beslutet verkar illa underbyggt. De pratar så mycket om visioner, men att sätta in alla i en storskola är 70-talsteknol­ogi. Jag trodde att man hade mer sofistiker­ade tankar om hur man ska driva skola. Här syns inget visionärt, inget satsande. Bara sparande, säger han. BESVIKEN. Föräldern Pernilla Tallenberg.

Christer Sundin tycker att platsen är ”som gjord för en skola” och han förstår inte varför kommunen inte vill satsa på Smedby.

– Väsby är en expanderan­de kommun med befolkning­stillväxt. Tror man inte att vi ska växa? Hur ser prognosen egentligen ut?

Pernilla Tallenberg och maken Thomas Tallenberg uppfattade det som att kommunrepr­esentanter­na sade emot sig själva med sina förklaring­ar och löften.

– Är det för barnens bästa? Det här är en lösning som är bra för kommunen, inte för barnen. Kommunen satsar inte på rätt område, vi har ju bästa läget i hela Väsby. Det här är tragiskt. Och så har de inte tänkt på skolvägarn­a, vilket är det första vi föräldrar tänker på. Smedbyskol­ans elever ska få busskort, för det är inte självvalt att åka till Väsby och Grimsta, säger Pernilla Tallenberg. Charlotte Årling

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden