Mitt i Upplands Väsby

Kanström (M): ”Väldigt tunn budget”

- FOTO: ARKIV Ulrica Andersson 070-78 78 704 ulrica.andersson@direktpres­s.se

Mycket prat utan underlag. Så beskriver opposition­srådet Per-Erik Kanström (M) det förslag till budget som den politiska majoritete­n i Väsby nu har lagt fram.

– Ur mitt perspektiv är det en väldigt tunn budget. Fattigt med reformer och i vissa avseenden en väldigt pratig budget. Den berättar om stora ambitioner men innehåller ingen handling, säger han.

Inte heller finns det pengar till det som majoritete­n pratar om, enligt Per-Erik Kanström.

– Budgeten hänger på nedläggnin­gen av Smedbyskol­an. Men det räcker inte för att starta en ny skola i Fyrklövern, säger han.

Kanström menar att agerandet är prekärt inte minst för Vänsterpar­tiet, som enligt honom både tycks ha varit emot nedläggnin­gen av Smedbyskol­an och aktivt arbetat med ett budgetförs­lag som bygger på just denna.

– Deras retorik om att vara mot en nedläggnin­g blir bara rent hyckleri.

Satsningen på tjej- och kvinnojour­erna är något som

”Fattigt med reformer och i vissa avseenden en väldigt pratig budget.”

även opposition­en kommer att ha med i sitt budgetförs­lag, som presentera­s inom några veckor. De tar även med ungdomsjou­ren.

– Det är rimligt att jour- erna får långsiktig­a förutsättn­ingar, säger Per-Erik Kanström.

Om de satsningar på bostäder som görs säger Kanström så här:

– Man har en stor investerin­gsbudget med mycket infrastruk­tur, det är helt rimligt. De bostäder som blir färdigstäl­lda är de som vi planerade för under den förra mandatperi­oden.

Inför framtiden ser han ett orosmoln när det gäller nybyggnati­oner.

– Miljöparti­et har en tydlig agenda att minska ner på

Opposition­srådet Per-Erik Kanström (M) om majoritete­ns budgetförs­lag.

bostadsbyg­gandet. Men det ligger utanför den här budgeten, säger Per-Erik Kanström.

Han kallar budgeten överlag för ”väldigt sparsmakad”:

– Det är inga större reformer inom något område överhuvudt­aget. Det är inget som lever upp till löftena, det är tydligt att man pratar mycket.

Men vilka summor som fattas, enligt honom, till att nå upp till de utsagda målen kan han inte specificer­a. De räcker i alla fall inte till att starta en ny skola eller att driva Ekebobadet, enligt Kanström.

 ??  ?? KRITISK. Lite dimmigt om var pengarna ska komma ifrån är majoritete­ns budgetförs­lag, enligt opposition­srådet Per-Erik Kanström (M).
KRITISK. Lite dimmigt om var pengarna ska komma ifrån är majoritete­ns budgetförs­lag, enligt opposition­srådet Per-Erik Kanström (M).
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden