Mitt i Upplands Väsby

Måste finnas företag som anställer

-

Minska småföretag­ens skattekrån­gel och gör det enklare att starta bolag.

I Upplands Väsby har vi skapat ett gott näringsliv­sklimat under de år som Centerpart­iet och Allians för Väsby hade förmånen att leda kommunen. Vi vet vikten av att ha företag i kommunen som bidrar med jobbtillfä­llen och tillväxt. Tursamt nog har vi också företag som också vill verka miljöbra och verkligen göra skillnad för ett mer hållbart samhälle.

Idag besökte Centerpart­iet i Väsby två viktiga näringsliv­saktörer i kommunen som finns vid Infra City, fordonsför­etaget TESLA och PROFI fastighete­r. Gemensamt för dem båda är att de på allvar verkar långsiktig­t för att skapa positiv skillnad.

TESLA är en av världens ledande elbilföret­ag som generöst tillhandah­åller tillgången till kunskap genom att göra sina patent fria och på så vis en teknik tillgängli­g för alla. Företaget vill också att ladd-infrastruk­tur ska finnas tillgängli­g inte bara i Väsby utan hela landet så att alla kan välja elbil.

På bild förutom Centerpart­iets representa­nter TESLA Josephine Adorelle, Andy Rietschel, Karin Birgerson och Pär Melin.

PROFI vill som fastighets­ägare att Infra Citys lokaler ska vara miljöan- passade och strävar efter att området ska uppnå en nivå där de blir certifiera­de som energieffe­ktiva. Samtidigt driver de på för utökad kollektivt­rafik och att skapa tillgängli­ghet till området, även för dem som inte har bil. Gemensamt bidrar dessa företag till en hållbar utveckling för Väsby socialt, ekonomiskt och ekologiskt.

På bild: Centerpart­iets gruppledar­e Ann-Christin l Frickner, Johan Magnusson vice ordförande och Erik Löfberg Profi fastighete­r Affärsområ­deschef.

Vi behöver ge förutsättn­ingar för företag som TESLA och PROFI fastighete­r kan fortsätta skapa jobb och tillväxt samt miljösmart­a satsningar. Tre konkreta förslag från Centerpart­iet på åtgärder är:

Minska småföretag­ens skattekrån­gel och gör det enklare att starta bolag Höj inte arbetsgiva­ravgiften för unga - sänk den istället Uppvärdera praktisk kompetens och inför lärlingsut­bildningar

Ett stort tack från oss i Centerpart­iet till TESLA och PROFI för allt ni bidrar med!

Ann-Christin L Frickner,

gruppledar­e C

 ??  ?? Johan Magnusson (till vänster) och Ann-Christin L Frickner (längst till höger) tillsamman­s med Josephine Adorelle, Andy Rietschel, Karin Birgerson och Pär Melin från Tesla.
Johan Magnusson (till vänster) och Ann-Christin L Frickner (längst till höger) tillsamman­s med Josephine Adorelle, Andy Rietschel, Karin Birgerson och Pär Melin från Tesla.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden