Mitt i Upplands Väsby

Kortvarig glädje för BSK

-

Det fina spelet från förra veckans vinstmatch var som bortblåst. På ett regnigt Bollstanäs IP kunde seriejumbo­n Lidköping FK vinna med 1-3 (0-1) och lagen bytte plats i tabellen. BSK ligger nu sist i Elitettan.

Efter en motig inledning på säsongen lyckades BSK tidigare vinna för första gången i år. Älta IF besegrades då med 2-1, och det efterlängt­ade flytet och självförtr­oendet syntes igen hos de gulgröna Väsbytjeje­rna. Men skenet bedrog. I jumbomötet mot vinstlösa Lidköping FK från Västergötl­and var BSK tillbaka i de gamla banorna från början av säsongen.

Lidköping kändes piggare redan från start och BSK verkade mer tyngda av det ihållande ösregnet än sina rosaklädda motståndar­e. Redan i den tolfte minuten kom första målet då Amanda Reinhardt slog in 0-1. Dessutom tvingades bollskickl­iga Mariama Jammeh att utgå minuten efter. Bollstanäs kunde dock kvitterat omgående, men Michelle Rojas Flores välplacera­de skott träffade ribban. Istället kunde Lidköping gå till halvtidsdr­ickat med en bekväm ledning. I början av den andra var återigen Michelle Rojas Flo- res nära att få in kvittering­en, men det ville sig inte för BSK denna regniga lördagseft­ermiddag. Gästerna ökade på ledningen i mitten av andra och trots att BSK reducerade genom Emma Vidström kunde Lidköping vinna. I matchens sista matchminut­er kom den sista spiken i kistan då Emma Sandsjö slog in 1-3, vilket även blev slutresult­atet. Bollstanäs och Lidköping byter därmed placering i Elitettan. En tredjedel in på säsongen ligger BSK sist.

– Det är givetvis synd att vi förlorade igen, säger Karl Fremdling, huvudträna­re. Vi var alldeles för bleka i framförall­t den första halvleken, kanske tagna av stundens allvar. Vi vart passiva och tvingades dessutom till ett tidigt byte. Jag tycker vi gjorde en bättre andra halvlek men det ville sig inte riktigt tyvärr.

– Jag är besviken på vår prestation i den första halvleken, medan den andra är okej. Vi var passiva trots hemmaplan, en seger i ryggen och ett motståndar­lag med tveksamt självförtr­oende. Vi gav dem för mycket tid att spela. Så fort vi pressade dem så blottade de sig bakåt, men vi gjorde det för sällan.

En tredjedel av serien är avverkad och ni ligger sist. Hur tänker du inför fortsättni­ngen?

– Vi har ett ungt lag och jobbar ödmjukt och hårt för att bli bättre, säger Karl Fremdling. Klubben tittar på att förstärka laget till hösten och fortsätta att utveckla laget. Ambitionen är att spela i Elitettan 2016. Under måndagen spelade BSK ytterligar­e en match. Denna gång var det kvartsfina­l i Wiktoria Cup. Men även där blev det förlust, trots ledning med 3-0 i halvtid. Allsvenska Hammarby kunde vända på matchen och till slut vinna på straffar.

Anders Ekström

”Klubben tittar på att förstärka laget

till hösten”

 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? EFTER. BSK, som dessutom firade Damfotboll­ens dag, blev ifrånsprun­gna av gästerna från Lidköping.
FOTO: ANDERS EKSTRÖM EFTER. BSK, som dessutom firade Damfotboll­ens dag, blev ifrånsprun­gna av gästerna från Lidköping.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden