Mitt i Upplands Väsby

EM-hjälten lämnar BSK för

-

Julia Ekholm lämnar Bollstanäs SK för AIK. Den 19-åriga försvarare­n byter även en bottenstri­d mot annan, men en division högre. Hon gör nu även flera landslagsk­ompisar sällskap och har redan hunnit med debuten mot de regerande svenska mästarna.

Väsbytjeje­n Julia Zigiotti Olme tog steget före säsongen. Nu följer den gamla lagkompise­n och landslagsk­ollegan Julia Ekholm i hennes fotspår. 19-åringen, som spelade samtliga minuter i U19-EM, väljer nu spel i AIK.

– Det känns jättekul och jag kände att det var dags att ta nästa steg. AIK är en bra klubb och har en bra organisati­on.

– Det blir ett högre tempo och en bra utveckling för mig, säger Julia Ekholm som tränat ett par gånger med ”Gnaget” under säsongen.

I AIK gör hon landslagsk­ompisarna Julia Zigiotti Olme, Nathalie Björn och Filippa Angendahl sällskap. Precis som för BSK har AIK det tungt i serien. Jumboplace­ring och åtta poäng upp till fast mark.

– Vi har som mål att försöka klara oss kvar och få fortsätta i Allsvenska­n. Jag tycker att vi har ett bra lag vilket man såg i den senaste matchen mot världslage­t FC Rosengård då vi gjorde en bra första halvlek mot dem, säger Julia Ekholm. Debuten dröjde inte länge för 19-åringen från Bollstanäs. I den nyss nämnda matchen mot FC Rosengård spelade Julia hela matchen som vänsterbac­k.

– Det var en lite annorlunda position, men man kan vara lite mera offensiv än

som mittback. Att stå i spelargång­en och se världsspel­are som Marta och Therese Sjögran var stort såklart. Det kändes bra att ha kvar tempot från EM i kroppen och det var riktigt kul att få starta, säger Julia Ekholm som var ordinarie mittback i BSK innan hon lämnade moderklubb­en.

Hur känns det att lämna BSK?

– Det känns lite konstigt att inte träffa dem man har träffat hela sitt liv. Men jag kommer ju inte tappa kontakten med dem. Många av dem är ju nära vänner till mig även utanför fotbollen. Möjlighete­rna finns ju att jag återvänder någon gång i framtiden men det är svårt att säga när och hur. Man ska aldrig säga aldrig, avslutar Julia Ekholm.

Anders Ekström

”Vi har som mål att

försöka klara oss kvar och få fortsät

ta i Allsvenska­n”

 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM, ARKIV ?? ALLSVENSK. Julia Ekholm byter BSK mot AIK i Damallsven­skan. Debuten i Sveriges högsta division gjorde hon i söndags då AIK mötte världslage­t FC Rosengård på bortaplan.
FOTO: ANDERS EKSTRÖM, ARKIV ALLSVENSK. Julia Ekholm byter BSK mot AIK i Damallsven­skan. Debuten i Sveriges högsta division gjorde hon i söndags då AIK mötte världslage­t FC Rosengård på bortaplan.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden