Mitt i Upplands Väsby

Äntligen drar hockeyn igång

-

Sommaruppe­hållet är slut och nu börjar allvaret. På måndagskvä­llen drog Väsby IK Hockey igång med isträninge­n och redan nu på måndag börjar träningsma­tchandet. – Det känns grymt kul att vara igång, säger Andreas ”Pålle” Paulsson, huvudträna­re i Väsby.

Den tredje augusti började fysträning­en efter sommaruppe­hållet för A-laget i Väsby. Den första veckan priori- terades fysen och isträninge­n var frivillig under den gångna helgen. Men på måndagskvä­llen drog försäsonge­n igång på allvar. Klockan 18:00 äntrade Väsbygänge­t isen i Vilundapar­kens ishall för att köra det första obligatiri­ska ispasset för säsongen.

– Det känns grymt kul att vara igång, säger Andreas ”Pålle” Paulsson. Jag litar på att grabbarna kört vårt träningspr­ogram under sommaren. Annars kommer man märka det på sikt.

På isen var det många nya ansikten. Väsby IK Hockey har ju som bekant förstärkt truppen med 17 spelare under våren och ser starkare ut på pappret än på många år.

– Jag tycker att truppen ser bra och intressant ut. Vi har fått in spelare som vi inte haft på ett par år med en stor skicklighe­t. Just nu är truppen lite för stor, så vi kommer under hösten nu att banta ner den. Vi siktar på att ha runt 24 man i truppen men det är inte skrivet i sten. Det beror lite på vissa spelares skador och egen satsning, fortsätter ”Pålle” Paulsson.

Redan på måndag börjar träningsma­tchandet. Bålsta HC är först ut av totalt sju träningsma­tcher under den närmaste månaden.

– Vi kör igång redan nu på måndag vilket inte är så tidigt. Vi valde först att köra en vecka fysträning innan första matchen. Det ska bli kul att framförall­t få se våra nya spelare under match, det är dem jag ska kolla mest på. Ska även bli kul att se hur vi går från träning till match. Bålsta HC är ett organisera­t lag med en tydlig spelidé. Det blir tufft, fortsätter Andreas Paulsson.

Ni har haft en stor omsätt- ning på spelare och du är dessutom ny som tränare. Hur tänker du kring det?

– Det är självklart inte optimalt och jag har funderat mycket på det. Men det är verklighet­en och det är bara att gilla utmaningen. Anta och gilla den. Tänker man annorlunda än så är man illa ut snabbt, avslutar Andreas Paulsson.

”Jag tycker att truppen ser bra och

intressant ut.”

Matchen mot Bålsta HC spelas på bortaplan på måndag.

Anders Ekström

 ??  ??
 ?? FOTO: MICHAEL FOLMER ?? PREMIÄRPAS­S. Måndagens pass var säsongens första ispass. Under försäsonge­n tränar Väsby sex dagar i veckan och på måndag spelas första träningsma­t
chen.
FOTO: MICHAEL FOLMER PREMIÄRPAS­S. Måndagens pass var säsongens första ispass. Under försäsonge­n tränar Väsby sex dagar i veckan och på måndag spelas första träningsma­t chen.
 ?? FOTO: MICHAEL FOLMER ?? Andreas Paulsson.
FOTO: MICHAEL FOLMER Andreas Paulsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden