Mitt i Upplands Väsby

Räddningsc­hefen: ”Folk är oroligare”

-

Brandkåren Attunda har under den gångna helgen och veckan varit i Runby för att förstärka närvaron. – Folk tycker att det är bra att samhällets krafter kommer och stöttar, är på plats och signalerar icke-våld. Att samhället sluter upp, säger räddningsc­hefen Ida Texell.

– Vi har haft ett nära samarbete med kommunen i den här frågan. Vi accepterar inte våld och vill att Upplands Väsby ska vara en trygg och säker plats. Det vi kan göra genom vår närvaro, är att signalera deltagande och att visa att det här inte är okej. Vi ronderade i veckan, sprang tillsamman­s med ”spring med kärlek”arrangeman­get i söndags och ska springa med Runby IF:s arrangeman­g i morgon (onsdag). Vi är på plats, cirkulerar i området, deltar i de arrangeman­g som görs och bistår polisen, kommunen och föreningar­na, säger Ida Texell.

Hur har ni upplevt stämningen?

– Det har inte varit som vanligt. Det här är en situation som har påverkat kommunen, tjejer, och dem som bor i området. Människor har blivit oroligare och otryggare. Folk kommer fram till oss och säger ”vad bra att ni är här”. I de arrangeman­g vi har deltagit i har det varit väldigt stor uppslutnin­g. Folk tycker att det är bra att samhällets krafter kommer och stöttar, är på plats och signalerar icke-våld. Att samhället sluter upp.

Charlotte Årling

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden