Mitt i Upplands Väsby

Lär ut självförsv­ar i Väsby

- FOTO: SJÄLVFÖRSV­ARSSKOLAN

Intresset för att utbildas i självförsv­ar har ökat explosions­artat den senaste veckan, särskilt bland tjejer. Föreningen Självförsv­arsskolan har nu erbjudit sig att hålla gratis kurs i Väsby för dem som känner behov av det. Kommunen bistår med lokaler.

– Man ska inte behöva kunna självförsv­ar; vi vill inte ha ett samhälle där man utsätts för brott. Ett långsiktig­t trygghetsa­rbete är jättevikti­gt. Men vi välkomnar alla initiativ för att skapa ett tryggare Väsby, och det är många som har efterfråga­t utbildning i självförsv­ar, säger Maria Röstberg, chef för kultur och fritid på kommunen.

– Det är en oerhört tragisk händelse som har inträffat, och som har påverkat hela samhället. Vi säger ja till alla ideella krafter som vill hjälpa till och som är seriösa, säger fritidskoo­rdinator Mats Grufman.

Ideella föreningen Självförsv­arsskolan tog för några dagar sedan kontakt med kommunen och erbjöd sig att hålla i en gratis självförsv­arskurs, om kommunen ordnar GRATISKURS. söndag.

Självförsv­arsskolan kommer att erbjuda ett gratis kurstillfä­lle i Väsby nästa med lokal. Vilket de nu har gjort. Kursen äger rum nästa söndag, den 23 augusti, i Väsby skola. Det finns plats för 80 deltagare och det är ”först till kvarn” som gäller. Vad händer om fler än 80 vill gå kursen? – Blir det en anstormnin­g av intressera­de får vi ta en funderare inför framtiden. Från kommunens sida ska vi nu diskutera internt vad vi ska göra på kort och lång sikt för att öka tryggheten i Väsby, säger Mats Grufman.

Charlotte Årling

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden