Mitt i Upplands Väsby

Tung övertidsfö­rlust för BSK

- FOTO: MICHAEL FOLMER

Bollstanäs SK hade hämtat upp underläget och pressade på för ett vinstmål. Men vid Östersunds enda målchans i den andra halvleken kom kalldusche­n. – Det känns otroligt surt, säger huvudträna­ren Karl Fremdling efter förlusten med 2-3 mot Östersunds DFF.

BSK lyckades inte följa upp den fina starten på höstdelen av Elitettan. I mitten av förra veckan var Djurgården­s IF det bättre laget och kunde rättvist vinna med 3-1 (1-0). Inte heller mot Östersunds DFF blev det några poäng. I hemmamatch­en mot Jämtlandst­jejerna var det visserlige­n nära en poängutdel­ning, men en förödande start och ett jobbigt slut på matchen kostade de gulgröna alla poängen.

– Ett missat uppspel och en snabb omställnin­g gav dem en tidig ledning, säger Karl Fremdling, huvudträna­re i BSK. Sedan fick de 2-0 på övertid och då såg det mörkt ut. Men vi repade mod.

Ja, det gjorde BSK verkligen. Efter lite omstruktur­eringar i paus gav hemmalaget full gas i början på den andra halvleken. Och det gav effekt direkt. Först reducerade Anna Thim i den 49:e minuten och drygt 20 minuter senare var det kvitterat. Målskytt Josefin Jarstad efter ett riktigt viljemål. Hemmalaget fortsatte att pressa på för ett vinnande mål och hade flertalet heta målchanser. Men trots den

DEBUT. Nyförvärve­t Gifty Appiam Gyapong gjorde hemmadebut för BSK men hade ingen lyckad dag och blev utbytt i halvtid. starka upphämtnin­gen blev det inte BSK:s dag den här gången heller. Östersund stack emellan och kunde i slutminute­rna göra matchens sista och avgörande mål.

– Det känns surt med tan- ke på matchbilde­n. Vi låg på för ett ledningsmå­l, men de gjorde 2-3 på deras enda chans i den andra halvleken. Det är synd att vi bjöd bort matchen i början på matchen. Vi hade ett stort övertag i den andra halvleken och hade flera bra målchanser. Det känns riktigt surt att förlora trots en bra andra halvlek, säger Karl Fremdling. I BSK var båda nyförvärve­n från Ghana, Gifty Appiam Gyapong och Adjoa Bayor, spelklara. Gyapong spelade den första halvleken medan Bayor var kvar på bänken matchen ut. Kanske är de med i startelvan i nästa omgång då Hovås Billdal väntar på bortaplan.

– Vi har noll poäng på bortaplan och har som mål att spräcka den nollan. En bra dag kan vi slå alla lag i den här serien. Jag tycker vi har ett bra anfallsspe­l och gör mål just nu. Vi är ett bätt-

” Det känns riktigt

surt att förlora trots en bra andra

halvlek”

re lag än i april och våra unga spelare tar steg hela tiden. Vi är långt ifrån att ge upp, avslutar Karl Fremdling.

Anders Ekström

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden