Mitt i Upplands Väsby

I

- FOTO: LUNCHPATRU­LLEN

ngen i lunchpatru­llen går hungrig från pizzeria Stazione. Inte ens gruppens storätare som nästan aldrig blir nöjd när vi äter ute.

– Det var en tillräckli­gt stor portion, för en gångs skull. Stazione stoltserar med vedugnsbak­ad pizza, men på menyn finns även ett antal pastarätte­r, sallader och ciabattor med olika pålägg. Lunchpatru­llen testade en smakrik frutti di mare (pasta med skaldjur), pasta al pollo (pasta med kyckling) GRÄDDIG. Pasta al pollo, med champinjon­er, kyckling, grädde, ruccola och parmesan, var god och mättande. och klassikern lasagne.

– Den var skitgod. Mastig och lagom flottig, säger lasagneäta­ren som åt upp hela portionen trots att magen sade ifrån redan efter halva.

Kycklingen får omdömet ”god och mäktig, hade kunnat ha mer kryddor för att få mer smak”.

Frutti di maren satt som en smäck. Gruppens hungriga skaldjuräl­skare hade dock gärna sett mer scampi, räkor och framförall­t musslor i den.

– I min värld kan det inte bli för mycket skaldjur.

Till maten

finns en liten sal- ladsbuffé med pizzasalla­d, riven morot och majs och dressingar. Till det en brödbit. Här hade vi gärna sett ytterligar­e ett eller två gröna alternativ.

Utöver maten, som får klart godkänt för såväl smak, mängd som pris, gillar lunchpatru­llen det trev- SMAKRIK. Frutti di mare, med tomatsås, räkor, musslor och scampi, var välkryddad. KLASSIKER. Lasagnen fick mätta en redan mätt mage. liga bemötandet från personalen.

– Det som är bäst med det där stället är de som jobbade där. De är så vänliga. Jag fick känslan av att om det är något man vill ha så går det att ordna. B . R n A e L Ä io GE at . st Pi d zz vi eri

Stazioneli­gg a er

Lunchpatru­llen

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden