Mitt i Upplands Väsby

Ladda mobilen vid pendeltåge­t

- FOTO: FRIDA GUNNER BROOKE

Snart kommer Väsbys pendlare kunna ladda mobilen på pendeltågs­tationen. Under hösten kommer ett 30-tal laddningss­tationer att sättas upp vid perrongen.

Enligt Stockholms­tåg har det blivit allt vanligare att resenärer letar efter eluttag för att ladda mobilen vid perrongen. Därför vill serviceför­etaget försöka att möta upp det behov som finns genom att sätta upp laddningss­tationer på SL:s pendeltågs­stationer.

– Vi tror att det här är ett bra sätt att möta upp resenärern­as behov, säger Mikael Lindeskog, kommunikat­ionschef på Stockholms­tåg. Först ut är stationen i Älvsjö där man redan satt upp ett 30-tal laddningss­tationer för el och usb i väntsalar och biljetthal­len och under hösten kommer liknande laddningss­tationer sättas upp i Upplands Väsby.

LADDNING. Under hösten kommer laddningss­tationer för mobiler att sättas upp på pendeltågs­tationen i Upplands Väsby.

– Vi har ingen tidsplan för när det kommer att ske, men utifrån storlek så är stationen i Upplands Väsby en av de stationer som vi tänkt gå vidare med under hösten.

En annan nyhet är att det snart kan komma att finnas wi-fi på stationern­a. Från och med september kommer det att finnas trådlöst nätverk på Älsjö stationen och fungerar det bra kan det även komma att sprida sig till fler stationer.

– Vi kommer att testa det här i Älvsjö först och sedan göra en ordentlig utvärderin­g. Det är viktigt att det fungerar bra, för det finns ingen mening med det om nätet ändå är jättelångs­amt. Tanken är att det ska vara en tillgång för resenärern­a.

Frida Gunner Brooke

”Upplands Väsby är en av de stationer som vi tänkt gå vidare med under

hösten.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden