Mitt i Upplands Väsby

Fortsatt hunddebatt

-

I Vi i Väsby nummer 32 skrev tidningen om hunden Ossie som blivit så illa biten att han behövde avlivas. Nu vill ägaren till hunden som attackerad­e Ossie också komma till tals, dock anonymt. Ägaren påpekar att hennes hund satt fast i en spårlina som gick av vid händelsen, något som enligt henne är mycket ovanligt. Hon håller med om att det är ett problem att många väljer att ha sina hundar lösa

Hon vill också påpeka att det var hon själv som slet bort sin hund från Ossie. Och att Ossie inte blev ihjälbiten utan faktiskt hade kunnat räddas, bara hans ägare hade haft försäkring.

– Tyvärr fungerar svensk djursjukvå­rd så att om det saknas försäkring så gör inte veterinäre­rna någonting. Alternativ­et är då att betala halva kostnadern­a för vården direkt, något som kan vara mycket kostsamt, säger hon till Vi i Väsby.

– Det är synd och skam att systemet fungerar som det gör, men när det nu är så anser jag att det är otroligt oansvarigt att inte försäkra sin hund så att man kan ge den all den vård den behöver när och om det behövs, avslutar hon.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden