Mitt i Upplands Väsby

Mest en fråga om tid

- Mats Hedström

Tillbaka från semestern kan jag konstatera att homosexual­itet är på tapeten i samma utsträckni­ng som i stort sett alltid.

Till exempel berättade P1 om en konditor i USA som vägrade att tillverka en bröllopstå­rta till ett homosexuel­lt par på väg att gifta sig. Eftersom det stred mot hans religiösa övertygels­er (amerikansk­a domstolar underkände argumentet). På närmare håll drar det ihop sig till riksting i oktober när KD:are från hela landet samlas för att debattera - homoadopti­oner.

Homosexuel­la par har visserlige­n redan under flera år haft rätt att prövas som adopterand­e föräldrar. Men det socialkons­ervativa KD har inte sagt ja och amen. Nu är det tänkt att det ska ske, om nya ledaren Busch Thor och en majoritet av partistyre­lsen får som den vill.

Omgivninge­ns reaktioner på att fem procent av befolkning­en är homosexuel­l upphör aldrig att förvåna, att de ska vara så jobbigt. Å andra sidan var det inte länge sedan det var olagligt, så det är väl mest en fråga om att låta tiden passera.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden