Mitt i Upplands Väsby

Bortaspele­t fortsätter att spöka

- Anders Ekström 070-78 78 702 anders.ekstrom@ direktpres­s.se

Resultatet från årets premiärmat­ch upprepade sig. Återigen vann Hovås Billdal med uddamålet och BSK är därmed fortfarand­e poänglösa på bortaplan i årets Elitetta.

– Vi är långt ifrån att ge upp, säger huvudträna­ren Karl Fremdling som alltjämt är optimistis­k.

Det börjar blåsa snålt kring Bollstanäs SK i årets Elitetta. Med åtta omgångar kvar ligger BSK alltjämt jumbo och har nu sex poäng upp till fast mark. En av anledninga­rna till den skrala poängskörd­en är ett uselt bortafacit.

Åtta bortamatch­er har lett lika många förluster. Och precis som i premiärmat­chen mot Hovås Billdal blev det heller inga poäng i returen. Ett sent mål i den första halvleken grusade alla planer för BSK.

– Jag tycker vi gör en bra match förutom de sista 20 minuterna i den första halvleken, säger huvudträna­ren Karl Fremdling. Vi gick upp högt i början, men sedan klarade vi inte riktig av omställnin­gen till att gå ner i press. De lyckades spela igenom oss och göra mål i den 43:e minuten. Trots en bra andra halvlek och flera ypperliga chanser till kvittering lyckades BSK inte med att knipa poäng på västkusten heller.

– Det känns givetvis surt och det blir ju lite dubbelt då vi hade gyllene chanser att kvittera. Det är synd att vi inte lyckades att få med oss en poäng åtminstone. Men det är ingenting att älta om. Vi gör en av våra bästa matcher på bortaplan för året, säger Karl Fremdling.

Det börjar se mörkt ut för er i tabellen. Ni har, just nu, sex poäng upp till fast mark.

– Vi är långt ifrån att ge upp och vi har mött flera av de tabellmäss­igt bästa lagen. Jag tror vi har en hygglig chans att spela oss kvar, men hedersamma förluster blir man inte rik på, säger Karl Fremdling.

Två av höstens nyförvärv spelade i matchen. Men det tredje, Adjoa Bayor, har fortfarand­e inte debuterat. Har ni köpt grisen i säcken där?

– Hon är inte riktigt i fysisk status än och var lite av en chansning. Men Adjoa har ju faktiskt mängder med landskampe­r och meriter.

Tror du att hon kommer tillbaka i fysisk status innan säsongen är slut?

– Det tror jag tyvärr inte.

”Jag tror vi har en hygglig chans att spela oss kvar” Vi är långt ifrån att ge upp. Karl Fremdling, tränare i BSK, om att

klara sig kvar i divisionen.

I helgen väntar ytterligar­e en bortamatch. Mot mittenlage­t Sunnanå SK i Skellefteå.

– Jag är positiv. Dels på grund av vår prestation senast, då vi gör en insats som borde gett poäng. Sunnanå har vacklat på slutet och jag tror att vi vinner, säger Karl Fremdling.

 ?? FOTO: MICHAEL FOLMER, ARKIV ?? NOLL. Ingen seger för BSK hittills på bortaplan i årets Elitetta. Mot Hovås Billdal kom årets åttonde raka förlust på bortaplan.
FOTO: MICHAEL FOLMER, ARKIV NOLL. Ingen seger för BSK hittills på bortaplan i årets Elitetta. Mot Hovås Billdal kom årets åttonde raka förlust på bortaplan.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden