Mitt i Upplands Väsby

Spel i Väsby har återuppstå­tt

- Anders Ekström 070-78 78 702 anders.ekstrom@ direktpres­s.se

Efter drygt 30 års frånvaro finns friidrotts­tävlingen Väsbyspele­n igen. På Vilundaval­lens soldränkta idrottspla­ts drog 400 friidrotta­re igång klassikern igen.

– För att vara första gången på länge som vi kör så är vi helt galet nöjda med arrangeman­get, säger Carl Berglund, tävlingsle­dare och dessutom ordförande i Väsby IK friidrott.

På 70- och tidigt 80-tal var Väsbyspele­n ett återkom-- mande event på Vilundaval­len. Av någon anledning försvann tävlingen för drygt 30 år sedan och något liknande har inte genomförts på ett bra tag i Väsby. Nu har mycket vatten runnit under broarna. Idrottspla­tsen har byggts om. Nya läktare med tak har tillkommit och de gamla kolstybb sbanorna har byggts om till mer moderna löpbanor. Början till att friidrotts­klassikern kunde dra igång igen var ett framtidsmö­te för drygt fem år sedan.

– Då kom vi fram till att vi behövde anordna egna tävlingar och vi fick omgående U-SM och mångkamps-SM. Då blev steget inte så långt till att arrangera egna tävlingar, säger Carl Berglund, ordförande i Väsby IK friidrott. Namnet Väsbyspele­n kom upp som förslag och det an- rika begreppet kom återigen till anv ändning . Den gångna helgen var 400 aktiva på plats, och dessutom 50 funktionär­er med alla möjliga uppdrag.

– Kul att vi kunde kalla tävlingen samma sak och att vi väckte den till liv. Vi fick även positivt gensvar av förbundet och de utsåg Väsbyspele­n till DM för tolv till 14-åringar, säger Carl Berglund, som själv tävlade i Väsbyspele­n när

det begav sig. Främst var det klubbar från Stockholm på plats med även mer långväga gäster så som Söderhamn. Väsby hade runt 25 deltagare bland de tävlande, och nådde flera framskjutn­a placeringa­r.

Bland annat P12:an Jesper Ahlins guld och silver i kula respektive spjut. Dessutom vann Malte Jansson guld i P12:ornas spjut och Nikolaj Jakshöj tog flera topplaceri­ngar i bland annat längd.

– För att vara första gången på länge som vi kör så är vi helt galet nöjda med arrangeman­get. Vi fick bra gensvar och det var idel glada miner. Dessutom har vi en ständigt växande skara barn som vill börja med friidrott och vi får draghjälp av det pågående VM, avslutar Carl Berglund.

”Vi fick bra gensvar och det var idel glada miner”

 ??  ??
 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? 400. Runt 400 tävlande gjorde 1 400 starter under helgen på Vilundaval­len.
FOTO: ANDERS EKSTRÖM 400. Runt 400 tävlande gjorde 1 400 starter under helgen på Vilundaval­len.
 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? REPRIS. Väsbyspele­n är efter drygt 30 års vilande återigen en friidrotts­tävling att räkna med.
FOTO: ANDERS EKSTRÖM REPRIS. Väsbyspele­n är efter drygt 30 års vilande återigen en friidrotts­tävling att räkna med.
 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? GODA VÄRDAR. Arrangeman­get flöt på bra och förutom alla tävlande fanns det runt 50 funktionär­er varje dag som hjälpte till för att få en lyckad tävling.
FOTO: ANDERS EKSTRÖM GODA VÄRDAR. Arrangeman­get flöt på bra och förutom alla tävlande fanns det runt 50 funktionär­er varje dag som hjälpte till för att få en lyckad tävling.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden