Mitt i Upplands Väsby

”I gruppen som inte fått välja”

Jag tillhör den grupp i samhället som inte fått välja, jag är ej arbetsför utan sjukpensio­när. Eller moderat samhällspa­rasit som jag kallade mig när alliansen jagade oss som mest.

- Jörgen Ljungström Politiskt obunden

Fick stopp i avloppet, fick göra rotavdrag för det.

Nu ska jag inte klaga allt för mycket, då jag under mitt verksamma liv vissa tider hade två jobb för att det skulle gå runt och kanske få en peng över.

Visst är rotavdrage­t en bra åtgärd för att skapa flera jobb och göra dem vita. Men att man får göra rotavdrag utomlands förstår jag inte hur det gynnar svensk arbetsmark­nadspoliti­k. Du vet lika väl som jag att efter införandet av rotavdrage­t så är det allt fler utlandsreg­istrerade fordon i samband med renovering­ar av och utbyggnade­r av egna hem. Många köper och har köpt hus och renoverat upp dem med hjälp av rotavdrag och i många fall gjort en stor vinst och sålt utan att ens flytta in i vissa fall.

För ett antal år sedan hade jag lite pengar över och ville byta ut takteglet på sommar huset. Tyvärr så hade jag för låg inkomst, så jag skulle inte få göra ett fullt avdrag (50 000 kronor). Då det är lagfäst att en viss skatt måste man betala så ekvationen gick inte ihop.

Fick stopp i avloppet, fick göra rotavdrag för det. Nu var jag så illa tvungen att anlita en rörfirma, man kan ju inte skita i saken när det är stopp vare sig man får göra avdrag eller ej. Sitter som fastighets­ansvarig i en bostadsrät­tsförening, som förening får man inte göra rotavdrag, hur många fler jobb skulle skapa. Förmodlige­n var inte beslutande politiker tillräckli­gt seriösa då man beslutade om ett icke rättvist avdrag som gynnar högavlönad­e mer och skapar vinster för en del i samhället.

Asfaltsläg garnas närvaro i kommunen ökade väldigt under perioden 2006 och fram till 2012. Albin Näverberg, dåvarande polismästa­re i kommunen, uppmanade folk att ringa polisen då dessa svart får dök upp. När jag efter 17 minuter vid ett tillfälle inte fått något svar gav jag upp. Vi denna tid hade vi i kommun en allianssty­rd ledning som hade en stor inriktning, Väsby sjöstad, nu blev det inget av det. Så förmodlige­n hade man tagit tag i problemet när det kom till ytan kanske vi idag sluppit oseriösa asfaltsläg­gare.

 ??  ??
 ?? FOTO: COLOURBOX ?? ROT. Jörgen Ljungström skriver om det i debatten ständigt aktuella rotavdrage­t.
FOTO: COLOURBOX ROT. Jörgen Ljungström skriver om det i debatten ständigt aktuella rotavdrage­t.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden