Mitt i Upplands Väsby

Hej då, politiken – hej, skolan!

Kristina Klempt lämnar politiken och återgår till jobbet som lärare. Vi i Väsby publicerar nu, som ett öppet brev, hennes egna ord till Väsbybor, väljare och partikamra­ter.

- FOTO: ANDERS EKSTRÖM

Mats Hedström längre OM skolan utan det är skarpt läge för mig. Nybörjarty­ska, engelska oregelbund­na verb, skriva dikter på svenskan. Fortbildni­ng i Läslyftet innebär att jag kommer att arbeta i klassrumme­t med att få eleverna att förstå vitsen med läsning, inte bara stå och prata om det från en talarstol eller på ett möte. Att vara politiker är ingen dans på rosor och definitivt ingen arbetsuppg­ift på livstid. Folkpartie­t står inför utmaningen att förnya sig och jag önskar mina partikamra­ter lycka till med den utmaningen.Den är inte heller den lättaste, men måste ske. Jag hoppas på framgång då det gäller de motioner jag lagt och framför allt att mina politikerv­änner är modiga nog att få med en skrivning i översiktsp­lanen om en framtida överdäckni­ng av E4an. Ett stort tack till alla som följt mig på vägen här i Väsby.Att få vara kommunalrå­d med ansvar för kultur och fritid var en gåva som jag tackar väljarna för.Fyra år som fick mig att lära känna Väsby bättre och väsbyborna att känna igen mig. Ni tog emot mig med värme.Tack också alla kollegor inom politiken oavsett partitillh­örighet! Tack alla elevrådsre­presentant­er! Tack alla fantastisk­a tjänstemän! Vi ska vara stolta över vårt Väsby!

Som en elev i klass 7 sa: - Varför kan vi inte få ha dig som lärare i samhällsku­nskap? – Nja. Jag är inte utbildad i det ämnet. – Men vadå, det klarar du, du har ju varit politiker. Som jag brukar säga: Du lär så länge du har elever! Tack för mig!

Kristina Klempt

SKOLA.

Kristina Klempt lämnar politiken för sitt gamla jobb.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden