Mitt i Upplands Väsby

Firar fem år med ny lokal

- Anders Ekström anders.ekstrom@direktpres­s.se

ZoLZumban i Väsby är nu inne på sitt femte år och har även bytt till nya lokaler. Dessutom startas verksamhet upp i Sollentuna.

– Det känns jätterolig­t att vi fortfarand­e kan köra, säger grundaren Marlene Björkdahl.

Tidigare har ZolZumban bedrivit sin verksamhet i kulturhuse­t Vega i Väsby. Men från och med i höst kommer i stället Väsby nya gymnasiums danssal och multihall att nyttjas. Efter fem år i kommunen lockar fortfarand­e dansformen nya deltagare.

– Jag tror det är för att de upptäcker att det är en rolig träningsfo­rm, säger Marlene Björkdahl, grundare. Man tänker inte på att man tränar utan man släpper bara loss och har kul. Det är roligt och man får träningen på köpet. ZoLZumban finns även sedan tidigare även i Jakobsberg. Förutom Zumba körs det linedance innan zumbapasse­n. I höst startar det även en klass i Sollentuna och Marlene fram emot en kul och träningsfy­lld höst.

– Vi har massor med plats och alla kommer att få plats i våra nya lokaler. Det verkar ju funka det som vi gör nu – att vi har fokus på glädjen. Det handlar inte om att göra rätt utan snarare att släppa loss och ha kul vilket är det viktigaste, säger Marlene Björkdahl.

”Man tänker inte på att man tränar utan man släpper bara loss och har kul”

 ?? FOTO: FREDRIK ENGMAN ?? TRE. Från och med i höst finns ZoLZumba i Väsby, Jakobsberg och Sollentuna. Dessutom flyttar Väsbydelen till nya lokaler.
FOTO: FREDRIK ENGMAN TRE. Från och med i höst finns ZoLZumba i Väsby, Jakobsberg och Sollentuna. Dessutom flyttar Väsbydelen till nya lokaler.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden