Mitt i Upplands Väsby

”Glömma och gå vidare”

Stortorsk borta mot Sunnanå

- Anders Ekström anders.ekstrom@direktpres­s.se

Division 1 börjar närma sig för BSK. Efter säsongens absolut största bottennapp borta mot Sunnanå börjar det nu blåsa snålt för damlaget.

– Det var en oacceptabe­l insats. Bara att glömma och gå vidare, säger huvudträna­ren Karl Fremdling efter 7-0 borta mot Sunnanå.

Huvudträna­ren Karl Fremdling hade självförtr­oende inför bortamatch­en i Skellefteå och trodde på en efterlängt­ad bortaseger.

Det skulle i så fall inneburit BSK:s första. Men så blev inte fallet. Inte i närheten faktiskt. Efter en bra första halvtimme, där Bollstanäs SK var bra med, började raset. Först gjorde hemmalaget 1-0 på en retur och efter två individuel­la misstag stod det helt plötsligt 3-0 till Sunnanå.

– Luften gick ur oss lite där, berättar Karl Fremdling, huvudträna­re.

Ett tappert försök att ändra på matchbilde­n gjordes i halvtid. Men försöket föll inte väl ut. Hemmalaget från Skellefteå kunde göra ytterligar­e fyra mål och till slut vinna med hela 7-0 (3-0). En förödande förlust för ett BSK i akut poängnöd.

– Jag tar på mig den andra halvleken. Vi chansade lite och försökte flytta runt och byta för att skapa en gnutta hopp. Men det blev oorganiser­at i stället och målen ramlade in, säger Karl Fremdling.

Att förlora med 7-0 mot mittenlage­t Sunnanå SK var tungt för BSK.

– Det var en oacceptabe­l insats helt enkelt. Det var ”once in a lifetime-dålig prestation”. För oss är det bara att glömma och gå vidare, säger Karl Fremdling.

Dessutom har följetonge­n kring de ghananska nyförvärve­n fått ett slut. De tilltänkta frälsarna har lämnat BSK och Sverige.

– Vi har avslutat avtalet med dem. De räckte helt en- kelt inte till och var inga förstärkni­ngar. Då ska de inte ta upp platser från våra egna spelare. Trots alla deras fina vitsord och meriter så räcker de inte till. Det bevisar ju även vilken hög klass Elitettan håller, fortsätter Karl Fremdling.

På lördag väntar måstematch­ens måstematch. Vinner inte BSK mot Jitex Mölndal på hemmaplan så kommer Division 1-spöket allt närmare.

– Vi måste ha tre poäng och det är en måstematch om vi ska vara kvar. Det är bara att gilla läget och att ändå tycka att det är stimuleran­de att spela sådana här matcher.

– Jitex är ett skickligt lag som flera andra lag i den här serien. Men jag känner också att vi, förutom Sunnanåmat­chen, gjort flera bra matcher på sistone. Kommer vi upp i nivå så ska vi definitivt ge dem en match. Det gäller att vara påkopp-

lad och inte göra misstag, avslutar Karl Fremdling.

Bollstanäs SK ligger sist i Elitettan. Sex poäng upp till Jitex, som ligger två placeringa­r upp, och åtta poäng upp till fast mark.

”Det var en oacceptabe­l insats helt enkelt”

 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM, ARKIV ?? TUNGT. BSK kammade noll borta mot Sunnanå SK och är i akut behov av poäng.
FOTO: ANDERS EKSTRÖM, ARKIV TUNGT. BSK kammade noll borta mot Sunnanå SK och är i akut behov av poäng.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden