Mitt i Upplands Väsby

Noll poäng inför storpublik

- FOTO: MICHAEL FOLMER

Storpublik, bra spel men noll poäng. Trots en bra insats i bottenmöte­t mot Jitex Mölndal blev det inga poäng alls inför 266 åskådare på Bollstanäs IP.

– Jag tycker vi gör en bra insats och skapar tillräckli­gt med chanser för att vinna. Men det är som förgjort, säger huvudträna­ren Karl Fremdling.

Bollstanäs storsatsad­e inför matchen och lyckades få dit mycket folk i solskenet på Bipen. Men de flesta skulle dock få gå hem besvikna. Med debaclet mot Sunnanå i färskt minne så kom ett helt nytt gröngult lag till spel, men trots att BSK gjorde en bra match och följde matchplane­n gick det inte vägen denna gång heller. Jitex Mölndal kunde vinna med 1-2 (0-0) och sätta ytterligar­e käppar i BSK:s chanser att klara sig kvar i Elitettan.

– Jag tycker vi gör en bra match och skapar tillräckli­gt med chanser för att vinna matchen, säger huvudträna­ren Karl Fremdling och fortsätter.

– Vi följde spelidén och jag kan inte vara besviken på vår prestation. Det känns som vi inte har marginaler­na med oss och det känns lite som förgjort. Vi förtjänade poäng, kanske inte tre men definitivt en poäng. Det var ju heller inte ultimat att ha vår bästa målskytt i mål.

Ja, så var det faktiskt. Den ordinarie målvakten Pernilla Ebberyd var avstängd och även reservmålv­akten Linda Larsson var skadad. Under torsdagträ­ningen testades Larsson, men med negativt besked. Istället fick fyramålsky­tten Josefin Jarstad ställa sig mellan stolparna.

– Hon gjorde det riktigt bra, men hade behövts framåt, fortsätter Fremdling.

Gästernas båda mål kom i den andra halvleken på två långskott. Michelle Rojas Flores reducerade i den 81:a minuten, men förgäves. Tungt för BSK som nu har nio poäng upp till strecket.

– Det är klart det är tufft, men någonstans finns det en limit på vad vi kan prestera. Vi jobbade stenhårt och slet hela matchen. Laget var välorganis­erat och gör en prestation­smässigt bra match. Synd att det inte räcker då tjejerna förtjänade poäng, säger Karl Fremdling. Inte bara mörka rubriker kring BSK. Seriejumbo­n har fått in en förstärkni­ng i sluttampen av Elitettan. Amerikansk­an Laura Silver gör sin landsmanin­na Monica Dolinsky sällskapet på mittfältet.

– Hon har gjort en och halv match med oss. Jag tycker hon var helt okej senast och kommer bli bättre. Men samtidigt är det ett tecken på hur bra Elitettan är. Trots att hon är stjärna i USA så innebär det inte detsamma i Sverige.

”Trots förlustern­a mår vi bra i gruppen och har en bra laganda”

Det var ju heller inte ultimat att ha vår bästa målskytt i mål. Karl Fremdling satte fyramålsky­tten Josefin Jarstad som målis.

I helgen väntar ytterligar­e en måstematch. Då väntar Lidköpings FK på bortaplan. Laget precis ovanför BSK.

– Det gäller att vi tror på det och får medflyt. Vi har ändå goda chanser att göra en bra fight. Trots förlustern­a mår vi bra i gruppen och har en bra laganda, avslutar Karl Fremdling.

Anders Ekström

 ??  ?? VÄSTSEGER. Jitex Mölndal tog med sig alla poängen hem till Göteborg efter 1-2 (0-0) på Bollstanäs IP inför en rekordpubl­ik.
VÄSTSEGER. Jitex Mölndal tog med sig alla poängen hem till Göteborg efter 1-2 (0-0) på Bollstanäs IP inför en rekordpubl­ik.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden